Ηλεία Πολιτική

Λευτ. Βαρουξής: Συζήτηση για τη σταφίδα και άλλα προβλήματα σε Καράτουλα-Μαγούλα-Μουζάκι

«Είμαστε δίπλα σας, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πιέσουμε και να κρατάμε το θέμα σε προτεραιότητα για να βρούμε τις λύσεις και να μπορέσουν οι αγρότες να «ανασάνουν» από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το προϊόν τόσο ως προς τη διαμόρφωση της τιμής, όσο και ως προς το απαραίτητο ύψος της ενίσχυσης τους», τόνισε ο Λευτέρης Βαρουξής.
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση στην οποία επικράτησε η αγωνία για την τύχη της κορινθιακής σταφίδας, ενός προϊόντος βασικού εισοδήματος για τις συγκεκριμένες περιοχές έγινε από το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρη Βαρουξή με τους κατοίκους του Καράτουλα, της Μαγούλας και του Μουζακίου.

Η ανησυχία των σταφιδοπαραγωγών ήταν εμφανής και επισημάνθηκε αμέσως στη διάρκεια της συζήτησης η οποία έγινε με έναν οικείο και ιδιαίτερα ουσιαστικό τρόπο, καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις, στη βάση περαιτέρω παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν για να διασωθεί η καλλιέργεια της σταφίδας.

«Είμαστε δίπλα σας, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πιέσουμε και να κρατάμε το θέμα σε προτεραιότητα για να βρούμε τις λύσεις και να μπορέσουν οι αγρότες να «ανασάνουν» από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το προϊόν τόσο ως προς τη διαμόρφωση της τιμής, όσο και ως προς το απαραίτητο ύψος της ενίσχυσης τους», τόνισε ο Λευτέρης Βαρουξής οποίος έχει ήδη κάνει και τη δική του παρέμβαση προς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα έγινε συζήτηση και για τα υπόλοιπα προβλήματα των κοινοτήτων που αφορούν στην καθημερινότητά τους με πρώτο εκείνο της αγροτικής οδοποιίας, των υποδομών, αλλά και των μέτρων στήριξης που χρειάζονται οι κάτοικοι για να κρατήσουν «ζωντανή» την ύπαιθρό μας.

Όλη η επικαιρότητα