Ηλεία Πολιτική

Λευτέρης Βαρουξής: «Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εξετάσει θετικά το αίτημα της παροχής κινήτρων για τους γιατρούς»

«Δίκαιη η ενεργοποίηση Δήμου Πύργου και φορέων για τα νοσοκομεία μας»
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ζητήματα της δημοσίας υγείας απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Ειδικά για την  Ηλεία μας το θέμα αυτό χαρακτηρίζεται δικαίως, για ακόμα μια φορά, ως μείζον και οφείλουμε να σταθούμε όλοι στο πλευρό αυτής της νέας πρωτοβουλίας, που έχει αναληφθεί για να σταλεί το μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.»

Αυτό επεσήμανε με χθεσινή δήλωσή του, το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής, o οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου να επισκεφθεί τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη,  προκειμένου να του εκθέσουν αναλυτικά τα προβλήματα του νοσοκομείου Ηλείας και να του ζητήσουν την  οριστική αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος  έλλειψης ιατρικού προσωπικού, που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Η απουσία γιατρών είναι κοινώς παραδεκτό ότι αποτελεί σήμερα το μεγάλο αγκάθι για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στην έλλειψη παθολόγων και στο γεγονός ότι δεν «βγαίνουν» οι εφημερίες στην νοσηλευτική μας μονάδα, αν δεν μετακινηθούν γιατροί από νοσοκομεία γειτονικών νομών.

Πρόκειται για μια εικόνα που προκαλεί απογοήτευση και δημιουργεί στους πολίτες  αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας.

Είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει και γίνεται κατανοητό ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση νέων γιατρών. Φαίνεται άλλωστε από τις διαδοχικές και  άγονες προκηρύξεις.

Καθίσταται αναγκαίο λοιπόν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποδεχτεί το καθολικό αίτημα των Ηλείων για την ένταξη της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α΄ Ζώνης, προκειμένου να καταστεί το σύστημα υγείας στον νομό ελκυστικό και η στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων εφικτή.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για την οποία πρέπει να συγχαρώ με τη σειρά μου όλα τα μέλη του, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, φανερώνουν ακριβώς τη διάχυτη ανησυχία όλων των κατοίκων της περιοχής για την περαιτέρω λειτουργία του νοσοκομείου μας κινείται σε σωστή κατεύθυνση, προκειμένου το μείζον αυτό ζήτημα να αναδειχθεί δια ζώσης στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, να διατυπωθεί στην πραγματική του διάσταση, ώστε να εξευρεθούν λύσεις που θα  δώσουν τέλος στη σημερινή ταλαιπωρία εργαζομένων στον τομέα υγείας και πολιτών. Λύσεις που  να στηρίζουν την ορθολογική λειτουργία των νοσηλευτικών μας μονάδων.

Προσωπικά, είμαι στη διάθεση των αυτοδιοικητικών παραγόντων και των υπολοίπων λοιπών φορέων του τόπου, που  ανέλαβαν την πρωτοβουλία συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και δηλώνω πως θα στηρίξω και τις οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Όλη η επικαιρότητα