sarakostianotrapezi.jpg

Τα παραδοσιακά της Καθαράς Δευτέρας

Τελειώνει το Τριώδιο και αρχίζει η Σαρακοστή. Σε 40 μέρες έχουμε το ΠΑΣΧΑ. Αγαπημένες φίλες, πιστές στη θρησκεία μας αρχίζουμε τη νηστεία ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης θυσίας του Θεανθρώπου.

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα 3 πιο τυχερά λουλούδια της άνοιξης

Εκτός από κάποιους γενικούς κανόνες που «βαφτίζουν» φυτά και λουλούδια μαγνήτες θετικής ή αρνητικής ενέργειας αντίστοιχα, υπάρχουν και οι εποχές που καθορίζουν το πόσο τυχερά ή άτυχα είναι αυτά. Η πρώτη μέρα της άνοιξης πλησιάζει (20 Μαρτίου) και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να κάνεις τις ανάλογες επιλογές στα λουλούδια που θα φωτίσουν και θα δώσουν χρώμα στο σπίτι σου.

Τα 3 hacks για να βάλεις τέλος στην ακαταστασία σύμφωνα με interior designer

Συνήθως ένα ακατάστατο σπίτι δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα για τους περισσότερους. Δεν χωράει αμφιβολία πως ένα ακατάστατο περιβάλλον επηρεάζει την ικανότητά μας να νιώσουμε άνεση και ευχαρίστηση στον χώρο μας και να απολαύσουμε ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως η ακαταστασία συνδέεται με υψηλά επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες).

Τελείωσε το Εξάμηνο; Προετοιμαστείτε Σωστά για τις Διακοπές σας

Είτε πρόκειται να πάτε σε κάποιο προορισμό που σχεδιάζετε καιρό, είτε απλά να επισκεφτείτε την οικογένεια σας και να ξεκουραστείτε η προσμονή για τη περίοδο των διακοπών μετά από ένα ακόμα εξάμηνο που τελείωσε με τη βοήθεια της InstaPen και μια απαιτητική εξεταστική είναι σίγουρα μεγάλη.

5 φυτά που λειτουργούν ως φυσικοί αφυγραντήρες

Τα φυτά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και αφοσίωση και, ευτυχώς, υπάρχουν άφθονα είδη ώστε ακόμη και οι πιο «ξεχασιάρηδες» να μπορούν να τα φιλοξενήσουν στον χώρο τους.

Τελικά πρέπει να τραβάς καζανάκι με το καπάκι ανοιχτό ή κλειστό; – Οι ειδικοί έχουν μια νέα θεωρία

«Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε το καπάκι και το πρόβλημα λύθηκε». Τι λέει όμως μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο American Journal of Infection Control;

Περίεργα έθιμα απ’ όλο τον κόσμο για τον ερχομό του νέου έτους

Περίεργα έθιμα συνοδεύουν τον ερχομό του νέου έτους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Κοινός παρανομαστής τους η επιδίωξη των ανθρώπων ν’ αφήσουν πίσω τους ό,τι τους παίδεψε τον χρόνο που φεύγει και να υποδεχθούν με τύχη το νέο έτος.

Λονδίνο: Για 100η χρονιά η καμπάνα του Big Ben θα χτυπήσει τα μεσάνυχτα για τον ερχομό του 2024

Όπως συμβαίνει εδώ και εκατό χρόνια, ο εμβληματικός ήχος της καμπάνας του Big Ben, θα ηχήσει και σήμερα τα μεσάνυχτα για να αναγγείλει …

Οι πιο συνηθισμένες «πρωτοχρονιάτικες» αποφάσεις και πώς να τις τηρήσετε

Έρευνα του 2020 έδειξε ότι είναι πιο εύκολο να τηρηθούν αποφάσεις που δεν έχουν σχέση με την αποφυγή. Παραδείγματος χάρη, είναι πιο εύκολο να τηρήσεις την απόφασή σου να αρχίσεις γυμναστική δυο φορές την εβδομάδα από την απόφασή σου να κόψεις τη ζάχαρη.

Χριστούγεννα στον κόσμο με το βλέμμα σε Βηθλεέμ και Γάζα – «Θείο βρέφος σε θερμοκοιτίδα» έξω από το ναό της Γέννησης

Άδεια από προσκυνητές η Βηθλεέμ, αλλά με έντονους συμβολισμούς και μηνύματα τερματισμού της αιματοχυσίας στη Γάζα, παραμένει στο επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης επικαιρότητας, όπως και η Ουκρανίαπου φέτος για πρώτη φορά συγχρονίζεται σε Χριστούγεννα την ίδια ημερομηνία με τον δυτικό κόσμο, αψηφώντας τη Μόσχα όπου τα Χριστούγεννα θα γιορταστούν στις 7 Ιανουαρίου.

Γιατί το να βλέπουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες μάς κάνει -σύμφωνα με την επιστήμη- ευτυχισμένους

«Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες μάς κάνουν χαρούμενους για τον ίδιο λόγο που η παρακολούθηση οποιασδήποτε αγαπημένης ταινίας μας κάνει ευτυχισμένους – …

Τα υγιεινά τρόφιμα των γιορτών

Παρά το γεγονός ότι είναι συνυφασμένες με πολλά γλυκά και αλμυρά «καλούδια» και δεν φημίζονται για τον… διαιτητικό χαρακτήρα τους, μέσα στα πολλά λιπαρά, στο αλάτι και στο αλκοόλ υπάρχουν και μικρές «διατροφικές οάσεις», που συνδυάζουν γεύση, χαμηλά λιπαρά και πολλή υγεία.

Η ιστορία της «Άγιας Νύχτας»

Η Άγια Νύχτα είναι ίσως το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι σ’ όλο τον κόσμο. Μεγάλοι συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι και άλλοι, το αναγνώρισαν ως ένα βαθιά θρησκευτικό τραγούδι, με μια παράξενη δύναμη που φτάνει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων. Κατά καιρούς, η πατρότητά του αποδόθηκε στον Μότσαρτ, στον Χάιντν ή στον Μπετόβεν.

Μαμά, υπάρχει Άγιος Βασίλης; – Ποια είναι η σωστή απάντηση

Τα Χριστούγεννα φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα της ύπαρξης του Άγιου Βασίλη σε σχέση με τα παιδιά. Υπάρχει κατάλληλη στιγμή να τους πούμε την αλήθεια; Πότε είναι αυτή;

Όλη η επικαιρότητα