Καθαρά Δευτέρα: Η συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας λαγάνα!

Λαγανα, το νηστίσιμο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας, που σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας για τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ένα ψωμί απλό στην παρασκευή του, επίπεδο, φτιαγμένο με ταπεινά υλικά, παραπέμπει στη λιτή περίοδο που μας οδηγεί στο Πάσχα.

sarakostianotrapezi.jpg

Τα παραδοσιακά της Καθαράς Δευτέρας

Τελειώνει το Τριώδιο και αρχίζει η Σαρακοστή. Σε 40 μέρες έχουμε το ΠΑΣΧΑ. Αγαπημένες φίλες, πιστές στη θρησκεία μας αρχίζουμε τη νηστεία ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης θυσίας του Θεανθρώπου.

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι λαγάνες που ξεφεύγουν από τις κλασικές και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες

Οι λαγάνες είναι αναπόσπατο κομμάτι στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και ένας φούρνος στη Θεσσαλονίκη, έχει καταφέρει να γίνει θέμα συζήτησης με τις δημιουργίες του…

Συνταγή για παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, με 5 υλικά

Η συνταγή της ταραμοσαλάτας δεν είναι δύσκολη, έχει λίγα υλικά και η γεύση της είναι εγγυημένη. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ταραμάς (λευκός στην προκειμένη περίπτωση) ψωμί, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και φυσικό χυμό λεμόνι.

Καθαρά Δευτέρα: Φτιάχνουμε σπιτική λαγάνα με συνταγή Άκη Πετρετζίκη

Η λαγάνα είναι το αναπόσπαστο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας και δεν λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι. Σας βρήκαμε μία εύκολη και νόστιμη σπιτική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Μπούτι κοτόπουλο με ντοματίνια και μανιτάρια

Πανεύκολη, γρήγορα και ταυτόχρονα χορταστική συνταγή για μικρούς και μεγάλους, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά. Λαχταριστό μπούτι κοτόπουλο με ντοματίνια και μανιτάρια από τον Ηλείο σεφ Γιώργο Τσούλη.

Ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος και λεμόνι

Το πιο τέλειο, μαλακό και ζουμερό ψαρονέφρι, τυλιγμένο με λαχταριστή κρέμα γάλακτος και με τη σπινθηροβόλα γεύση του λεμονιού! Εντυπωσιακά εύκολο, γρήγορο και γευστικό πιάτο, από τα χεράκια του Ηλείου chef Γιώργου Τσούλη!

Επιστημονική μελέτη βρήκε την «τέλεια» συνταγή για τηγανητές πατάτες

Μικροί, μεγάλοι αγαπάμε τις τηγανητές πατάτες. Συνδυάζονται σχεδόν με όλα τα φαγητά καθώς αποτελούν μια καθημερινή διατροφική επιλογή. Οι τρόποι που μαγειρεύονται οι τηγανητές πατάτες έχουν γίνει αντικείμενο ακόμη και διαστημικών πειραμάτων και ερευνών.

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με sauce ταχινιού

Ένα εύκολο και απολαυστικό ορεκτικό, με την πλούσια γεύση των μανιταριών πλευρώτους και τη βελούδινη υφή του ταχινιού, επάνω σε αφράτες πίτες! Μια γευστική έμπνευση από τον Ηλείο chef Γιώργο Τσούλη! 

Λαζάνια με σπανάκι και πέστο βασιλικού

Μια άκρως ιταλική συνταγή από τον Ηλείο σεφ Γιώργο Τσούλη, που θα γίνει το αγαπημένο σας κυρίως πιάτο. Λαχταριστά λαζάνια με σπανάκι και πέστο βασιλικού, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

brizolakia-meraklidika-nik-430x575.jpg

Μπριζολάκια της Τσικνοπέμπτης

Ωραιότατα μερακλίδικα μπριζολάκια που το να τα φτιάξετε είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μην τσικνίσετε εκτός σπιτιού.

Μαγειρεύοντας στην Ηλεία: Τσικνίσματα Τσικνοπέμπτης

Χρώμα Αποκριάς για μικρούς και μεγάλους. Έφτασε η ώρα να τσικνήσουμε και να ονειρευτούμε σιγά – σιγά την ελευθερία μας. Λένε πως το Πάσχα που έρχεται θα μας ενώσει όπως παλαιά… Ας νιώσουμε την ελπίδα για καλύτερο αύριο και ας ζήσουμε το τώρα των Αποκριών με καλό ψητό φαγητό και τραγούδι.

Ροφός στο φούρνο με μπάμιες

Παραδοσιακό φαγητό του Ρεθύμνου που γίνεται μόνο με ροφό και με φρέσκες, μεγάλες μπάμιες. Στο Ηράκλειο και στα Μάλια Λασιθίου το μαγειρεύουν με σάρπες.

Kοκκινιστά & πικάντικα μαυρομάτικα

Τα μαυρομάτικα είναι από τα πιο “εύκολα” όσπρια αφού δεν χρειάζονται μούλιασμα, οπότε μαζί τους δεν χρειάζεται να είμαι ιδιαίτερα προνοητική.

Όλη η επικαιρότητα