Ελλάδα

Υγεία: 48ωρη αναβολή για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των ανέργων για 1.135 θέσεις

Ακούστε το άρθρο

Οι αιτήσεις των υποψηφίων για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στον τομέα της υγείας έπρεπε από σήμερα να γίνονται δεκτές – Πρόκειται για πρόγραμμα που έχει «διαφημιστεί» και από τον κ. Παύλο Πολάκη

«Λόγω τεχνικού προβλήματος, οι αιτήσεις για συμμετοχή στο “Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α’205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει” θα γίνονται δεκτές στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ, από την Πέμπτη 03.08.2017 και ώρα 08:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 21.08.2017 και ώρα 12:00 μ.μ.».

Αυτή την ανακοίνωση βλέπουν από σήμερα το μεσημέρι, όλοι όσοι μπαίνουν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο περίφημο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο ΕΣΥ και σε φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας που «διαφημίζει» ακόμη και από τον λογαριασμό του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε άνεργους και μακροχρόνια άνεργους. Τελικά, από τις 4.000 θέσεις καλύφθηκαν οι 2.865 και οι 12μηνίτες άρχισαν να τοποθετούνται στα νοσοκομεία το πρώτο δίμηνο του έτους. Η ελάχιστη επαγγελματική σχέση και εμπειρία που είχαν όμως σε θέματα νοσοκομειακά, οδήγησαν αρκετούς σε…άτακτη φυγή, ιδίως άτομα άνω των 50 χρόνων που ήταν κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, οδηγοί, οικοδόμοι κα.

Με την πρόσκληση που ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΑΕΔ και τον κ. Πολάκη, «αναζωπυρώθηκε» και πάλι το ενδιαφέρον των ανέργων που αναζητούν απασχόληση στον χώρο του ΕΣΥ, ωστόσο τα τεχνικά προβλήματα θα καθυστερήσουν την έναρξη των ηλεκτρονικών αιτήσεων κατά δύο ημέρες.

protothema

Όλη η επικαιρότητα