Ηλεία

Λίγα (σχετικά) τα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας

Κάποια από αυτά θα συμπληρωθούν στη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα συμπληρώσουν τα κενά τα οποία υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας, αλλά και στις υπόλοιπες διευθύνσεις της χώρας.

Μετά τις προσλήψεις που έγιναν στην πρώτη φάση, έχουν μειωθεί σημαντικά τα κενά στα σχολεία της Ηλείας, αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετά ακόμα, αφού πέρα από το γεγονός ότι δεν καλύφθηκαν όλα, είχαμε και αρκετές παραιτήσεις εκπαιδευτικών που δεν ήθελαν να έρθουν στην Ηλεία, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, ή πήραν άδεια εγκυμοσύνης ή για λόγους υγείας.

Άλλωστε όπως τόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας, «οι προσλήψεις αναπληρωτών και γενικά εκπαιδευτικών είναι … κινούμενη άμμος, αφού αρκετοί από αυτούς οι οποίοι ανακοινώνονται, δεν έρχονται τελικά στο σχολείο πρόσληψής τους, με αποτέλεσμα τα κενά να μένουν πάντα ανοιχτά και να πρέπει μετά οι διευθύνσεις να κάνουν σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα σχολείο, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών».

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχουμε περίπου 110 κενά σε όλες τις ειδικότητες, γενική και ειδική, αλλά αυτές αυξάνονται καθημερινά λόγω παραιτήσεων εκπαιδευτικών.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά δασκάλων είναι 9 κυρίως από άδειες που προέκυψαν λόγω εγκυμοσύνης, ενώ υπάρχουν και άλλα 6 κενά στους γυμναστές, 3 στην πληροφορική, 1 γαλλικών, 1 γερμανικών και 1 γαλλικών.

Στα ειδικά σχολεία υπάρχουν 2 κενά για δασκάλους, αλλά και κάποια κενά για εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους κ.α.

Υπάρχουν κενά και στα τρία ειδικά δημοτικά σχολεία, καθώς και στα ειδικά νηπιαγωγεία Πύργου και Πηνειού.

Γενικά τα κενά στις ειδικότητες δεν είναι πολλά, γιατί είχαν έρθει αρκετοί εκπαιδευτικοί από την πρώτη φάση προσλήψεων, αλλά υπήρχαν κάποιες παραιτήσεις και πλέον δίνονται και πάλι στο υπουργείο, οι ελλείψεις που υπάρχουν.

Πότε θα ανακοινωθεί η β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών – Πόσοι θα προσληφθούν

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη 28 ή Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών της β΄ φάσης σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η β΄ φάση προσλήψεων δεν θα υπολείπεται της περσινής β΄ φάσης,  αντίθετα οι πληροφορίες επιμένουν ότι με την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων από το υπουργείο Παιδείας η φετινή β΄ φάση θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών από πέρσι (Πέρσι η β φάση ανακοινώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε τα ονόματα 7.089 εκπαιδευτικών).

Στην Α΄ Φάση Προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν:
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 8.746 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
α) 4.898 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση, και
β) 192 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 και ΤΕ16 σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων

Επιπλέον, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 39 αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης.

Προσλήψεις σε Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 7.360 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων γενικής εκπαίδευσης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ) και

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 1.976 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων γενικής εκπαίδευσης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ),

5.142 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ως εξής:

Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  (ΣΜΕΑΕ) → 1.590.
Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) → 2.137
Στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) → 827.
Στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ → 587.

Όλη η επικαιρότητα