Ηλεία

Λιμάνι Κατακόλου: Δεν ιδιωτικοποιείται…

Ακούστε το άρθρο

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο δήμαρχος Πύργου πήρε τη διαβεβαίωση ότι το λιμάνι του Κατάκολου δεν ιδιωτικοποιείται , ενώ ζήτησε με σθένος από τον υπουργό η Πολιτεία να πάρει μέτρα στήριξης για την οικονομική ζημία που υφίσταται  τόσο το Λιμενικό Ταμείο , όσο και οι επιχειρηματίες του Κατάκολου, λόγω της ακύρωσης αφίξεων κρουαζιερόπλοιων.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και εκτός του υπουργού συμμετείχαν και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών) και Χριστιάνα Καλογήρου (Νησιωτικής Πολιτικής), καθώς και πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων από διάφορα λιμάνια της χώρας.

Ο δήμαρχος Πύργου άκουσε κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τον κ. Πλακιωτάκη να αναφέρει ότι το λιμάνι του Κατακόλου δεν συμπεριλαμβάνεται στα λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη διαβεβαίωση είχε δοθεί και σε σύσκεψη που είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν ανάμεσα στον (τότε) αναπλ. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, στην οποία είχαν συμμετάσχει βουλευτές και Αυτοδιοικητικοί του νομού Ηλείας.

Παράλληλα ο Τάκης Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη για τις απώλειες εσόδων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από τις ακυρώσεις αφίξεων κρουαζιερόπλοιων λόγω της πανδημίας που φτάνουν –έως τον Αύγουστο- τις 110. «Κάθε άφιξη σημαίνει 2.300 ευρώ απώλεια εσόδων για το Ταμείο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου.

«Και δεν είναι μόνο αυτό αφού στο Κατάκολο δραστηριοποιούνται πάνω από 150 επιχειρήσεις που στηρίζονται αποκλειστικά στην κρουαζιέρα. Η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και η Πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπο να στηρίξει οικονομικά τον συγκεκριμένο κλάδο που έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από τις ματαιώσεις των αφίξεων. Είμαστε το 5ο λιμάνι της χώρας σε αριθμό αφίξεων και τα έσοδα που έχουν χαθεί είναι τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ευρώ έως τώρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

Επίσης ο δήμαρχος Πύργου ζήτησε στο λιμάνι του Κατακόλου από πλευράς της Λιμενικής Αρχής να επικρατεί λογική και όχι τυπολατρία.

Όλη η επικαιρότητα