Ηλεία

Λιμάνι Κυλλήνης: Ασφαλές και… με πιστοποιητικό!

limani.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλές για τη ναυσιπλοΐα, αποκτώντας και το ανάλογο πιστοποιητικό, κρίθηκε το λιμάνι της Κυλλήνης μετά από επιτόπια ύφαλη αυτοψία των κρηπιδωμάτων του λιμανιού. Η αυτοψία διενεργήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, από πιστοποιημένο δύτη της εταιρείας «ΒΜ», ο οποίος βούτηξε στο λιμάνι ελέγχοντας τα θεμέλια όλων των εγκαταστάσεων και διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη στατική επάρκεια του λιμανιού.

Τις προηγούμενες ημέρες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης έλαβε και την επίσημη πιστοποίηση, η οποία πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και είναι σύμφωνη τόσο με την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία ωστόσο, έχει διάρκεια ένα έτος. Μετά την παρέλευση του έτους, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης θα πρέπει να παραγγείλει νέα αυτοψία προκειμένου να λάβει εκ νέου πιστοποίηση.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο παρελθόν έχουν ξαναγίνει τέτοιες αυτοψίες για την στατικότητα του λιμανιού ωστόσο, φέτος είναι η πρώτη φορά που το λιμάνι αποκτά πιστοποίηση και κάνει ένα βήμα ακόμα προς την νέα εποχή του. Σκεφτόμαστε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα ακόμα προς την κατεύθυνση αυτή, για να φέρουμε στο λιμάνι μας την ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή του αναγνώριση. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε τώρα που ξέρουμε ότι το λιμάνι μας είναι απόλυτα ασφαλές και έχουμε στα χέρια μας και την πιστοποίηση».

 

Και η πρώτη παιδική χαρά…

Την πρώτη του πιστοποιημένη παιδική χαρά έχει ήδη ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και αυτή δεν είναι άλλη από την παιδική χαρά που βρίσκεται στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι όλες οι παιδικές χαρές του δήμου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, έχουν «σφραγιστεί» μέχρι να ελεγχθούν, να βελτιωθούν και να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και όχι μόνο.

Και η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά του δήμου είναι γεγονός, αφού ο έλεγχος διαπίστωσε ότι η παιδική χαρά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές των απαραίτητων προτύπων που προβλέπει η νομοθεσία.

«Δεν επαρκεί μόνο η ασφάλεια του λιμανιού αλλά και η ασφάλεια των μικρών μας φίλων, των παιδιών της Κυλλήνης αλλά και των ταξιδιωτών και τουριστών που διακινούνται από το λιμάνι μας» πρόσθεσε ο κ. Ναμπίλ Μοράντ και συνέχισε: «Η πρώτη παιδική χαρά του δήμου μας πιστοποιήθηκε και αυτή αποτελεί ένα πρότυπο για το πώς θα βελτιώσουμε και θα πιστοποιήσουμε όλες τις παιδικές χαρές του δήμου μας για να δώσουμε χαρά σε όλα τα παιδιά».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com

Όλη η επικαιρότητα