Μεσσηνία

Λιμάνι Μαράθου: Οχι άλλα «καθρεφτάκια» στους… ιθαγενείς κα. Νικολάκου – «Επίδοξοι προστάτες – κοινοί συκοφάντες» λέει για εμάς η Περιφέρεια

Ακούστε το άρθρο

Με δελτίο τύπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την γκάφα που διέπραξε… διαπράτωντας ακόμη μεγαλύτερη, η οποία (ευτυχώς) γράφεται από τους ίδιους!

Το δελτίο τύπου με τίτλο αναφέρει τα εξής:

Η αλήθεια για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης «Επίδοξοι προστάτες – κοινοί συκοφάντες»

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια στην πολιτική της δέσμευση απέναντι στους πολίτες σχεδιάζει, βρίσκει τους απαιτούμενους πόρους και υλοποιεί έργα υποδομών κρίσιμα για την ανάπτυξη της περιφερειακής της οικονομίας. Παράλληλα με πλήρη γνώση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η αποτελεσματικότητα της δραστηριότητάς μας είναι πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα και αυτό το αναγνωρίζουν οι Πελοποννήσιοι, οι οποίοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Σε ότι αφορά τις προσκλήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη βελτίωση αλιευτικών λιμένων, ιχθυοσκάλων και καταφυγίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά έσπευσε να προετοιμαστεί κατάλληλα, σε αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές Τριφυλίας και Λουτρακίου, για την υλοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων σε Μαραθόπολη, προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και Αγίους Θεοδώρους, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Η πρώτη πρόσκληση του Υπουργείου (ΑΔΑ: 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7), προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο της χώρας, αφορούσε τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «επισημαίνεται ότι η κοινοτική στήριξη δεν καλύπτει την κατασκευή νέων λιμένων, νέων τόπων εκφόρτωσης ή νέων ιχθυοσκαλών. Στα πλαίσια των προαναφερομένων δράσεων μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για ένταξη έργων με προπαρασκευαστικές ενέργειες (μελέτες, έρευνες, απαλλοτριώσεις)». Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε λόγο να υποβάλλει πρόταση στην πρόσκληση αυτή για τον απλούστατο λόγο ότι έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και ολοκληρώνει τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων. Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να αξιοποιήσει τη χρηματοδοτική δυνατότητα της δεύτερης πρόσκλησης του Υπουργείου (ΑΔΑ: ΨΙ1Γ4653ΠΓ-2ΑΧ), προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορά το κατασκευαστικό έργο και παραμένει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. Γίνεται συνεπώς αντιληπτό ότι η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου έχει καταρτίσει ένα ρεαλιστικό και δυναμικό σχεδιασμό και βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο προετοιμασίας, ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι σε θέση να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες. Το έργο μας για την αναβάθμιση και απόκτηση νέων υποδομών, που θα αναπτύξουν την περιφερειακή μας οικονομία, είναι σπουδαίο και μας κάνει υπερήφανους. Αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας στους πολίτες και αυτήν εκπληρώνουμε στο ακέραιο με απόλυτη συνέπεια. Ούτε λειτουργήσαμε ποτέ κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς, ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Το συμφέρον των πολιτών ήταν και παραμένει ο αποκλειστικός οδηγός μας».

Ντροπή σας να εμπαίζετε τον κόσμο… Ακόμη μεγαλύτερη ντροπή για το γεγονός ότι ακόμη και τώρα ( που έγινε γνωστό το θέμα) προσπαθείτε να μπερδέψετε τον κόσμο βγάζοντας στον αέρα δελτία τύπου τα οποία αγαπούν οι λίγοι που σας απέμειναν….

Όταν η προγραμματική σύμβαση πήγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το Λιμενικό Ταμείο (πατώντας επάνω στα κάθε αρμόδιο όργανο υπάρχει ανακατεύθυνση στην απόφαση που βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια) η σύμβαση ανέφερε ξεκάθαρα πως πρόκειται την πρώτη πρόσκληση του Υπουργείου (ΑΔΑ: 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7).

« Yποβολή Τεχνικού ∆ελτίου Έργου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης /Ειδική Υπηρεσία ∆ιαχείρισης Ε.Π Αλιείας και Θάλασσας δυνάμει της Πρόσκλησης 43 παρ. 1,3 (Α/Α ΟΠΣ 2233) (Α∆Α: 6Τ7Υ4653ΠΓO8Β7)

Η προγραμματική σύμβαση ψηφίστηκε από τα αρμόδια όργανα για την πρώτη πρόσκληση… και όχι για την δεύτερη που σκοπίμως χρησιμοποιείτε στο δελτίο τύπου. Μάλλον ξεχάσατε ότι «ουδέν κρυπτόν» από την Διαύγεια… προφανώς νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης…

Τους ισχυρισμούς τους διαψεύδουν τα επίσημα κείμενα των αποφάσεων για έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης. Ας πάψουν να βλέπουν φαντάσματα κι εχθρούς και να λασπολογούν και ας ασχοληθούν πολύ σοβαρά με τα καθήκοντά τους για να μην εκτίθενται διαρκώς ανεπανόρθωτα.

Το Gargalianoionline που αποκάλυψε το θέμα δεν διεκδικεί ρόλο «επίδοξου προστάτη» και ούτε και δέχεται χαρακτηρισμούς για «κοινούς συκοφάντες». Οι χαρακτηρισμοί και η λάσπη που εκτοξεύονται στο δελτίο τύπου της περιφέρειας δείχνουν και το ήθος της περιφερειακής αρχής. Δεν ακολουθούμε στο δρόμο του κατήφορου που έχει επιλέξει η περιφερειακή αρχή αλλά μας ενδιαφέρει μόνο ο τόπος μας

Αν οι υποσχέσεις μπορούσαν να μπουν στο βιβλίο Γκίνες, η Περιφέρεια θα βρισκόταν σίγουρα στην πρώτη θέση.

…μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί που απευθύνεστε (προκειμένου να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα) είναι και ψηφοφόροι και θα σας «μαυρίσουν» όταν έρθει η ώρα της κάλπης… Ο κόσμος πλέον ενημερώνεται… υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Και αν πολλοί λένε ότι ο κόσμος ξεχνά την ώρα της κάλπης… εδώ είμαστε για να τους υπενθυμίζουμε.

Και κάτι ακόμη…

Μην ξεχνάτε ότι ακόμη … η Τριφυλία περιμένει τις συμπληρωματικές εργασίες του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, τη δια πλάτυνση του γεφυριού στο Λαγκουβάρδο, τον δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι, όπου χωρίς καμία ντροπή εξαγγείλατε το καλοκαίρι στους κατοίκους του χωριού (μιλάμε για ένα έργο απόλυτα υποβαθμισμένο σε σχέση με το αρχικό που ένταξε – απέταξε η Περιφέρεια), του βομβαρδισμένους δρόμους (από λακκούβες) της Μεσσηνίας… και προσφάτως είχαμε και νέες  εξαγγελίες της Περιφέρειας (δια στόματος Τατούλη) για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιανοι και … για την οδοποιία στις πόλεις της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών…

όπου ελπίζουμε να μην βυθιστούν (και αυτές) ανοιχτά στη θαλάσσια περιοχή του Λιμανιού της Μαραθόπολης!

Πηγή: gargalianoionline

Όλη η επικαιρότητα