Ηλεία

Λίμνη Κοτυχίου: Καταδίωξη και συμπλοκή ανάμεσα σε επαγγελματίες κλέφτες ψαριών και ομάδα φυλάκων

Ακούστε το άρθρο

Την ηρεμία της φύσης στο Κοτύχι, αναστάτωσε νωρίς τα ξημερώματα Μεγ. Πέμπτης  η καταδίωξη επαγγελματιών κλεφτών ψαριών  από ομάδα φυλάκων της λίμνης  και η συμπλοκή που ακολούθησε στην Ανδραβίδα, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα.

Ξημερώματα Μεγ. Πέμπτης, το ραντάρ που παρακολουθεί ο φύλακας  της βραδινής βάρδιας στη λίμνη Κοτυχίου εντοπίζει περίεργη κίνηση. Θεωρείται βέβαιο ότι και πάλι έχουν εισβάλει επαγγελματίες κλέφτες ψαριών και δεν είναι η πρώτη φορά. Αμέσως σημαίνει συναγερμός. Οι ψαράδες που βρίσκονται στις παράγκες μπαίνουν σε μια βάρκα, κατευθύνονται προς το σημείο του στίγματος  και ψάχνουν στην λίμνη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είναι λίγο μετά τη μία, ξημερώματα Μεγ. Πέμπτης.

Καταδίωξη

Κάποια στιγμή εντοπίζεται κίνηση αυτοκινήτου στον χωματόδρομο που χωρίζει τη λιμνοθάλασσα από τη θάλασσα. Είναι  ένα αγροτικό αυτοκίνητο που στην καρότσα του έχει φορτωμένη μια γαΐτα και κινείται με ταχύτητα και σβηστά τα φώτα προς νότον. Αυτοκίνητο του φύλακα μαζί με ψαράδες καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοτύχι ΑΕ κ. Διονύση Μάλλιαρη, ακολουθούν το αυτοκίνητο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Έχει ξεκινήσει μια καταδίωξη. Την ίδια στιγμή ο κ. Μάλλιαρης ειδοποιοιεί  την αστυνομία.

Το αγροτικό με την γαΐτα στην καρότσα  έχει καταφέρει να εξαφανισθεί. Και ενώ οι ψαράδες του Κοτυχίου  ετοιμάζονται να επιστρέψουν πίσω, το εντοπίζουν και πάλι, να κινείται προς Ανδραβίδα. Το ακολουθούν μέχρι τα φανάρια .  Η αστυνομία έχει ήδη  φθάσει (με πολύ μεγάλη καθυστέρηση),  καταδιώκει και αυτή  το αγροτικό το οποίο  ακολουθούν και οι ψαράδες του Κοτυχίου και οι επιβαίνοντες, τρείς άνδρες, συλλαμβάνονται.  Ψαράς της λίμνης Κοτυχίου στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει έναν από τους τρείς  κλέφτες ψαράδες, τραυματίζεται στο αριστερό χέρι. Ένας από τους τρεις κλέφτες, τον έχει χτυπήσει με ξύλο στο χέρι. Ευτυχώς που, όπως είπε ο κ Μάλλιαρης, οι κλέφτες δεν έκαναν χρήση ενός μεγάλου μαχαιριού που είχε στην κατοχή του ένας από τους τρεις.

Γνωστοί στο Μεσολόγγι

Τελικά οι τρεις συλλαμβάνονται και όπως διαπιστώθηκε είναι από το Μεσολόγγι , γνωστοί στις πιάτσες και η ηλικία τους είναι  από 45 μέχρι 55 ετών. Στην καρότσα του αγροτικού ήταν φορτωμένα περίπου 50 κιλά ψάρια και χέλια που πιθανότατα είχαν αλιεύσει από τη λίμνη Κοτυχίου. Το ρολόι δείχνει 04.30.

Κατατέθηκε μήνυση και από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Διονύση Μάλλιαρη  και από τους ψαράδες του Κοτυχίου.

«Μου έκανε εντύπωση πόσο καλά ήξεραν τους δρόμους στην περιοχή αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι αν  δεν γινόντουσαν  αντιληπτοί μέχρι τα ξημερώματα θα είχαν γεμίσει την καρότσα του αγροτικού τους με ψάρια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος κ. Διονύσης Μάλλιαρης.

Χθες το μεσημέρι οι τρεις Μεσολογγίτες οδηγήθηκαν  στον εισαγγελέα Αμαλιάδος και η δίκη τους ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη. Το αυτοκίνητο, η γαΐτα και το μαχαίρι κατασχέθηκαν. ΟΙ τρεις  φερόμενοι ως δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όλη η επικαιρότητα