Πολιτισμός

Η Λίντα Καπετανέα νέα διευθύντρια στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Τον Αύγουστο,η  Καλαματιανή χορογράφος και χορεύτρια Λίντα Καπετανέα εξέφρασε ενδιαφέρον για τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που μένει κενή μετά την παραίτηση της Κατερίνας Κασιούμη.

Η Λίντα Καπετανέα  -η οποία έχει διεθνή καριέρα στο χορό μαζί με τον σύζυγό της Γιόζεφ Φρούτσεκ και την ομάδα τους “Rootless Root”, με την οποία έχουν λάβει μέρος αρκετές φορές στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας- επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκα και συζήτησαν για πολιτιστικά θέματα και κατέθεσε την πρότασή της ως υποψήφια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ.

H Λίντα Καπετανέα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπως προέκυψε χθες το μεσημέρι από την ψηφοφορία που έγινε στη συνεδρίαση της “Φάρις”.

Υποψηφιότητες είχαν θέσει και οι: Δανάη Ευαγγελίου, Κατερίνας Βασιλειάδη, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Μαρία – Μαριλένα Γραφάκου, Κωνσταντίνος Μίχος. Η Λίντα Καπετανέα «έχει ένα πλούσιο βιογραφικό ως άνθρωπος του χορού ενώ κέρδισε την επιτροπή αναλύοντας τους στόχους της για το θεσμό, οι οποίοι κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο με αυτούς της “Φάρις”» όπως ανακοινώθηκε. Όλα τα μέλη της “Φάρις”, μετά από τη διαφωνία που υπήρξε για τη διαδικασία και τον τρόπο που αυτή έγινε, ψήφισαν θετικά για τη Λίντα Καπετανέα ως νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, εκτός από τον κ. Αντωνόπουλο που ψήφισε “όχι” (λόγω πεποίθησης ότι η δημοτική αρχή υπονομεύει το θεσμό με τον τρόπο που χειρίστηκε τη διαδικασία) και από τον Μίλτο Κουτίβα που ψήφισε “λευκό”.

Η Λίντα Καπετανέα Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Νέα Υόρκη.

Το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το βραβείο
καλύτερης ερμηνείας. Από το 2002 έως το 2006, η Λίντα Καπετανέα ήταν μέλος της ομάδας
ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom και Pure και στις ταινίες χορού Blush και Here After.

Από το 2006 έως το 2012 ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Το 2007 ιδρύει μαζί με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ την ομάδα ROOTLESSROOT. Μέσω της ROOTLESSROOT η Λίντα Καπετανέα δημιουργεί χορογραφίες,
διδάσκει και ερευνά την ανθρώπινη κίνηση.

Μαζί με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ έχουν αναπτύξει την τεχνική
Fighting Monkey Practice την οποία διδάσκουν σε διακεκριμένες σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πηγή: thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα