Κόσμος

Λίντσαραν και έκαψαν ζωντανή γυναίκα για το φόνο 8χρονης!

lintsaran_kai_ekapsan_zontani_gynaika_gia_to_fono_8hronis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα εξοργισμένο πλήθος λίντσαρε και έκαψε ζωντανή μια γυναίκα που κατηγορήθηκε πως δολοφόνησε ένα μικρό κορίτσι στην επαρχία Εσκουίντλα, στο νότιο τμήμα της Γουατεμάλας, όπως ανέφεραν σήμερα στελέχη του κέντρου άμεσης βοήθειας της χώρας και μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η γυναίκα, η οποία ήταν η μητριά του κοριτσιού, κάηκε ζωντανή αφού τη λίντσαραν κάτοικοι της κοινότητας Σαν Βισέντε Πακάγια, περίπου 50 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία της Γουατεμάλας μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που επικαλείται ο Τύπος, το κορίτσι, ηλικίας 8 ετών, είχε εξαφανιστεί την περασμένη Πέμπτη και ανακαλύφθηκε νεκρή μέσα σε ένα πηγάδι. Οι αρχές της χώρας δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής καμιά ένδειξη για το ποια θεωρούν πως ήταν τα κίνητρα του εγκλήματος.

Τα λιντσαρίσματα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στη Γουατεμάλα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο πληθυσμός έχει πάψει να θεωρεί ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ή η δικαιοσύνη ασκούν τα καθήκοντά τους με αποτελεσματικό τρόπο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γουατεμάλας, το 2013 συνολικά 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πολίτες που πήραν τον νόμο στα χέρια τους, ενώ ο αριθμός των λιντσαρισμάτων είχε ανέλθει σε 23 το 2012.

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα