Ελλάδα

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Για «έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο» κατηγορεί τους αστυνομικούς ο ένας συλληφθείς

Ακούστε το άρθρο

«Νουθεσίες» στα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, πως θα έπρεπε να κάνουν σύλληψη για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, κάνει ο ένας από τους δύο αντιεξουσιαστές ληστές του ΑΧΕΠΑ.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε κανάλι του διαδικτύου «καθοδηγεί» τους αστυνομικούς, λέγοντας πως έπρεπε να είχαν συλλάβει τον ίδιο και τον συνεργό του πριν κάνουν τη ληστεία και να τους τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη, κατηγορούμενους για τα δυο όπλα που είχαν πάνω τους και την πλαστή πινακίδα στο αυτοκίνητο και να μην αφήσουν να γίνει η ληστεία γιατί έτσι έβαλαν σε κίνδυνο πολίτες.

Ο 41χρόνος φυσικά αναφέρει ότι σε αυτήν την περίπτωση θα είχαν, αυτός και ο συνεργός του, να αντιμετωπίσουν μια απλή κατηγορία για πλημμέλημα κι όχι για κακούργημα – όπως έγινε τελικά – και τους έφτασε μέχρι την προφυλάκιση και με πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν για χρόνια στη φυλακή.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, αναφέρει ότι οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την κατηγορία «παράβασης καθήκοντος λόγω επικινδυνότητας σε ανθρώπινες ζωές», σαν να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ληστές του ΑΧΕΠΑ ήταν έτοιμοι για όλα.

Η συνέντευξη δόθηκε σε άτομο του αντιεξουστικού χώρου που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ληστεία και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά αθωώθηκε.

Το γεγονός, πάντως, ότι η αντιτρομοκρατική – όπως αναφέρεται και στη δικογραφία – είχε από καιρό την πληροφορία περί επικείμενης ληστείας από δύο άτομα του αντιεξουστικού χώρου, δείχνει να είναι κάτι που ενόχλησε τους συλληφθέντες, οι οποίοι δεν περίμεναν ούτε να βρουν μπροστά τους στη Θεσσαλονίκη τους αστυνομικούς από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ούτε να συλληφθούν μετά την αρπαγή των χρημάτων με αποτέλεσμα να πρόκειται πια για τελεσμένο κακούργημα.

via

Όλη η επικαιρότητα