Ληστεία εις βάρος ηλικιωμένης στον Ξηρόκαμπο Ολυμπίας: Της άρπαξαν τους κόπους μιας ζωής…

Στιγμές τρόμου από καλά μελετημένους ληστές βίωσε μια ηλικιωμένη στον Ξηρόκαμπο Ολυμπίας λίγο μετά τις τρεις χθες τα ξημερώματα, χάνοντας κόπους μιας ζωής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, οι τρεις άνδρες έσπασαν κλειδαριά πόρτας στην πίσω πλευρά του σπιτιού, εισέβαλαν στο σπίτι και κατευθύνθηκαν προς το υπνοδωμάτιο της 91χρονης γυναίκας.

Η ίδια κατάλαβε τι συμβαίνει αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιλήφθηκε ότι δεν έχει περιθώρια αντίδρασης καθώς ο ένας από τους τρεις ουσιαστικά την είχε ακινητοποιήσει –χωρίς να ασκήσει βία, σύμφωνα με την κατάθεσή της- ενώ οι άλλοι δύο ανέλαβαν το… κομμάτις της έρευνας.

Οι ληστές φαίνεται ότι ήξεραν πού χτυπούσαν, καθώς δεν δυσκολευτηκαν να βρουν τα μετρητά που έκρυβε δίπλα της η άτυχη ηλικιωμένη, ποσό που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κυμαίνεται από 4.650 έως 6.500 ευρώ. Όπως ανέφερε η ίδια στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας, ήταν χρήματα που είχε μαχέψει με κόπους και στερήσεις για τα γεράματά της και για να έχει ένα αξιοπρεπές τέλος…

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η 91χρονη, οι τρεις δράστες ήταν ηλικίας 40-45 ετών, αδιευκρίνιστης εθνικότητας (αλλά πιθανότερο Έλληνες) και σωματώδεις, και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια στα χέρια τους.  Οι δράστες, αφού αφαίρεσαν τα χρήματα, έψαξαν και στο υπόλοιπο σπίτι μήπως βρουν κι άλλα ή άλλα πολύτιμα είδη, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τους αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας έχει σχηματιστή η σχετική δικογραφία εις βάρος άγνωστων δραστών και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.