Κόσμος

Λίβανος: Εκτεταμένες διαδηλώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης

Διαδηλωτές άρχισαν να κλείνουν δρόμους με αναμμένα λάστιχα σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου.
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλωτές άρχισαν να κλείνουν δρόμους με αναμμένα λάστιχα σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

Οι περισσότεροι από τους κύριους δρόμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου έκλεισαν με αυτοκίνητα και φορτηγά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άνοδο των τιμών των καυσίμων και οι διαδηλωτές έκοψαν όλους τους δρόμους που συνδέουν τη Βηρυτό με όλες τις επαρχίες της χώρας.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν επίσης σε όλες τις περιοχές του Λιβάνου, σε συμμόρφωση με την Ημέρα Οργής που ανακοινώθηκε από το Γενικό Συνδικάτο Εργασίας και την Ομοσπονδία Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών. To κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε ότι η κυκλοφορία διακόπηκε στη γέφυρα του αεροδρομίου προς την πρεσβεία του Κουβέιτ και στον παλιό δρόμο του αεροδρομίου.

Και επισήμανε ότι «η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο στο βόρειο Λίβανο έχει διακοπεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, εκτός από την αποκοπή του θαλάσσιου δρόμου στην περιοχή». Επεσήμανε ότι «η κυκλοφορία διακόπτεται στη διασταύρωση Roxy προς την πλατεία Abdel Hamid Karami και στον αυτοκινητόδρομο Palma και προς τις δύο κατευθύνσεις στην Τρίπολη. Παράλληλα, διακόπτεται στη διασταύρωση του τζαμιού Al-Amin στο Βηρύτος».

Ανέφερε επίσης ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί στον αυτοκινητόδρομο Beddawi, στον κυκλικό κόμβο και στην περιοχή Σαχάρα, Choueifat. Χθες, Τετάρτη, διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική πορεία μπροστά από την Κεντρική Τράπεζα του Λιβάνου, καταγγέλλοντας τις οικονομικές πολιτικές και τη σημαντική άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου και προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Όλη η επικαιρότητα