Αθλητισμός

Πρώτη και καλύτερη στους «16» του Μουντιάλ Νέων η Εθνική Ελλάδος! (VIDEO)

ethnikiparagouai.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν δυνατά στον αγώνα, ενώ τα δύο γρήγορα τέρματα του Μεξικού έκαναν ακόμα πιο αδιάφορη την… αναμέτρηση, οι οποίες πλέον έπαιζαν μόνο για την πρώτη θέση.

Μπορεί να μην υπήρχε καλός ρυθμός, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να απειλήσει με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μόρελ σε σπουδαία επέμβαση.

Ο ίδιος παίκτης, λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και πάλι μία ανάσα από το γκολ, καθώς μετά το λάθος της αντίπαλης άμυνας βρέθηκε μόνος του μπροστά στην αντίπαλη εστία, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και έτσι μπλόκαρε εύκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Τα καλά νέα για την Εθνική μας όμως δεν σταμάτησαν στο 2-0 του Μεξικού, αφού στο 25′ η Παραγουάη έμεινε με 10 παίκτες!

Ο Γκόμεζ έκανε φράγμα στον Διαμαντάκο και αντίκρισε τη 2η κίτρινη, αφήνοντας έτσι με παίκτη λιγότερο την ομάδα του.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ελλάδα δεν πίεσε, όμως κατάφερε να απειλήσει ακόμα δύο φορές την αντίπαλη εστία. Αρχικά με νέο σουτ του Μπουχαλάκη, σε μια φάση ίδια με αυτή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Η μεγαλύτερη όμως φάση της Ελλάδας ήρθε λίγο αργότερα, με το δοκάρι του Σταφυλλίδη.

Ο ταλαντούχος μπακ, με έναν μακρινό κεραυνό από θέση έξω αριστερά νίκησε τον Μορέλ, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν ακόμα πιο αργός, με την Εθνική μας ομάδα να έχει τον έλεγχο, αλλά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα έδειχνε πως ήθελε περισσότερο την νίκη, καθώς είχε κλείσει την Παραγουάη στα καρέ της, χωρίς όμως να κάνει ευκαιρίες.  

Αυτό μέχρι και το 57′, όταν ύστερα από πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Σταφυλλίδη, ο Διαμαντάκος εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μορέλ και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας!

Η χαρά όμως της Εθνικής μας δεν κράτησε πολύ, καθώς πέντε λεπτά αργότερα η Παραγουάη κατάφερε στην μοναδική φάση που δημιούργησε να φτάσει στην ισοφάριση.

Η άμυνα της Ελλάδας αδράνησε έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, η μπάλα έφτασε στην περιοχή μας, όπου ο Μοντενέγκρο, παρά το μαρκάρισμα του Κουρμπέλη, κατάφερε να κάνει κοντρόλ με το στήθος και με ψαλιδάκι να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καπίνο.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (36’ λ.τρ. Μουγαΐδης), Μπάλλας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κολοβός, Λυκογιάννης (60’ Γιαννιώτας), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (73’ Πέλκας).

Παραγουάη (Βίκτορ Γκένες): Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Αλόνσο, Γκόμεζ, Ραμίρεζ, Σανάμπρια (58’ Χιμένεζ), Γκονζάλεζ (46’ Μοντενέγκρο), Πίρις ντε Μότα, Μπαλμπουενά, Ρόχας.  

 Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα