Προγνωστικά

Live Streaming, τι είναι και πως βλέπεις αγώνες

Ακούστε το άρθρο

Εδώ και περίπου μία δεκαετία το live streaming έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων όσων παίζουν στοίχημα στο ίντερνετ. Ιστοσελίδες όπως η https://www.novibet.gr/stoixima, που προσφέρουν νόμιμο και ασφαλή στοιχηματισμό στους παίκτες, φροντίζουν να φιλοξενούν στην πλατφόρμα τους μια εκτενή ποικιλία από αγώνες που μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση, με εικόνα και ήχο από τα γήπεδα όλου του κόσμου. Το Live Streaming έχει εξελιχθεί σε απαραίτητο εργαλείο για όσους θέλουν να βελτιώσουν το ποντάρισμά τους, κυρίως όταν πρόκειται για στοίχημα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για μπορέσουν οι στοιχηματικές να το κάνουν αυτό συνάπτουν συμφωνίες με τις εταιρίες που κατέχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πρωταθλημάτων και εξασφαλίζουν την προβολή μέσω των ιστοσελίδων τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν και την παροχή σχολιασμού από έμπειρους τηλεσχολιαστές, για να γίνει η εμπειρία θέασης ακόμα καλύτερη. Προσοχή όμως….το μέγεθος του παραθύρου που προβάλλονται οι αγώνες δύσκολα ξεπερνάει τα μερικά εκατοστά και στις περισσότερες στοιχηματικές σελίδες δεν επιτρέπεται η θέαση σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Βέβαια ο σκοπός της παροχής αυτής από τη μεριά των bookmakers δεν είναι να υποκαταστήσουν την τηλεόραση. Το Live Streaming κυρίως συμπληρώνει την εμπειρία για τους παίκτες στο Live στοίχημα. Η εικόνα των αγώνων διατίθεται πρωτίστως στο τμήμα των σελίδων που περιλαμβάνει τις αγορές και τα πονταρίσματα κάθε αγώνα, ενώ δεν είναι λίγοι οι παίκτες που δεν θα ποντάρουν στο live κάποιας στοιχηματικής αν αυτή δεν παρέχει δυνατότητα για live streaming. Υπάρχει δε και η κατηγορία αυτών που δεν μπορούν ή δε θέλουν να πληρώσουν τη συνδρομή σε κάποιο κανάλι της τηλεόρασης για να βλέπουν αγώνες και οι ζωντανές μεταδόσεις των στοιχηματικών είναι μονόδρομος. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε πως «πετυχαίνουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια».

Και αν απορείτε για το πόσο καλή είναι η εικόνα και η ποιότητα του streaming (ειδικά από άποψης ταχύτητας μετάδοσης) τότε μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία επιτρέπει στις εταιρείες να stream-άρουν με καθυστέρηση που δεν ξεπερνάει τα 1-2 δευτερόλεπτα. Και αυτό γιατί οι bookies γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι ο συγχρονισμός μεταξύ ζωντανών αποδόσεων και σωστού πονταρίσματος. Για το λόγο αυτό, το streaming των αγώνων προσφέρεται σε συνεργασία με εταιρίες λογισμικού που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά την ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων.

Τι σπορ μπορεί να δει κανείς μέσω του Live Streaming;

Αν και στην αρχή οι στοιχηματικές προσέφεραν μόνο τα πολύ δημοφιλή για στοίχημα ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ιπποδρομίες, με τα χρόνια τα «πακέτα» των συμφωνιών με τις εταιρίες δικαιωμάτων επεκτάθηκαν για να περιλαμβάνουν περισσότερα αθλήματα. Πλέον μπορεί κανείς να δει σε Live μετάδοση τένις, βόλεϊ, χόκεϊ σε πάγο ή σε χόρτο, ράγκμπι, μηχανοκίνητα σπορ και πολλά ακόμα, από διάφορες χώρες και λίγκες. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειώσουμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι διαθέσιμοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων εντός της χώρας που βρίσκονται οι παίκτες, καθώς αυτό δημιουργεί εμπλοκή με τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει τα τηλεοπτικά κανάλια. Πάντως, κάθε νόμιμη σελίδα στοιχημάτων στη χώρα μας φιλοξενεί πλέον σε ειδική σελίδα το καλεντάρι όλων των αγώνων που θα προσφέρει σε Live Streaming, με χρονικό ορίζοντα εβδομάδας για να γνωρίζουν όλοι εκ των προτέρων και να μπορούν να προγραμματίσουν ανάλογα.

Όλη η επικαιρότητα