Κόσμος

Λιβύη: Επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο με ένα νεκρό

livyi_epithesi_tzihantiston_se_xenodoheio_me_ena_nekro.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Corinthia» στην Τρίπολη, πρωτεύουσα της Λιβύης. Άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου και μετά ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες ασφαλείας, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχει χάσει τη ζωή του ένας εκ της ασφαλείας του ξενοδοχείου.

Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως αποκάλυψαν πως ο ISIL ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την όμως, αντίποινα. Ο Αμπου Ανάς αλ-Λίμπι, φερόμενο μέλος της αλ-Κάιντα, κατηγορήθηκε πως συμμετείχε στους βομβαρδισμούς σε αμερικανικές πρεσβείες της Αφρικής, συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και πέθανε σε νοσοκομείο νωρίτερα αυτό το μήνα. 

Το μαλτέζικης ιδιοκτησίας ξενοδοχείο της Τρίπολης, πρόλαβε να εκκενωθεί από όλο το προσωπικό και πλέον οι μαρτυρίες λένε, πως οι τρομοκράτες έχουν παγιδευτεί σε κάποιο όροφο μέσα στο Corinthia, ενώ παράλληλα ερευνώνται και δυο λογαριασμοί του Τουίτερ, από τους οποίους ανακοινώθηκε ο συσχετισμός του Ισλαμικού Κράτους με τη συγκεκριμένη επίθεση.

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα