Κόσμος

Λιβύη: Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από τις δυνάμεις του Χαφτάρ

Ακούστε το άρθρο

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μέσα και γύρω από τη Μισράτα, πόλη της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα Αl Arab. Επίσης, έξι τραυματίστηκαν.

Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ και ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) προσπαθούν να καταλάβουν τη Μισράτα, που βρίσκεται στη Δυτική Λιβύη, και η οποία αποτελεί το στρατηγείο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η κυβέρνησή του θα έστελνε στρατεύματα στη Λιβύη και εκπαιδευτές για να ενισχύσει την κυβέρνηση της Τρίπολης. Μάλιστα, το τουρκικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε την απόφασή του. Ωστόσο, χώρες όπως η Αίγυπτος και η Ελλάδα αντιτάχθηκαν στην τουρκική ανάμειξη.

Οι θάνατοι των Τούρκων στρατιωτών επιβεβαιώνονται και από το Libya Review, λογαριασμό του Twitter που έχει στενές επαφές με τον Χάφταρ και τις δυνάμεις του.

Οπως έγινε γνωστό , την Τετάρτη οι αεροπορικές δυνάμεις του Χαφτάρ έπληξαν στόχους στη Μισράτα και επέφεραν βαριές απώλειες στους αντιπάλους του. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, τα πτώματα είναι ήδη καθ’ οδόν για την Τουρκία, μέσω του αεροδρομίου της Μισράτα, ενώ οι τραυματίες είναι στο νοσοκομείο Ναλούτ της πόλης.

via

Όλη η επικαιρότητα