Κόσμος

Λοχίας του τουρκικού στρατού σκότωσε στρατιώτη χτυπώντας τον με το κράνος

Ένας τούρκος στρατιώτης που υπηρετούσε την θητεία του στην επαρχία του Μαρμαρά πέθανε στις 29 Νοεμβρίου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο επί 54 ημέρες μετά από τα τραύματα που του επέφερε ανώτερός του χτυπώντας τον με το κράνος.

Ο νεαρός άντρας δέχτηκε την επίθεση γιατί, σύμφωνα με την Hurriyet, που δημοσίευσε την σχετική είδηση μόλις χθες, ο υπαξιωματικός τον είδε να μιλάει με την μητέρα του στο κινητό. Σύμφωνα με την στρατιωτική νομοθεσία της Τουρκίας απαγορεύεται στους στρατιώτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ υπηρετούν την θητεία τους.

Ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος, ένας άλλος στρατιώτης δήλωσε πως ενώ πήγαινε να πλύνει τα χέρια του άκουσε τον Κιλίτς απλά να λέει ένα «ωχ». «Όταν γύρισα είδα τον Κιλίτς να είναι πεσμένος στο έδαφος και τον Χαντσί με ένα κράνος στο χέρι» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βράδυ ο Κιλίτς αισθάνθηκε πονοκέφαλο και όταν αυτός δεν υποχωρούσε, κάλεσαν ασθενοφόρο.

Ο Κιλίτς πέθανε από αποπληξία 54 ημέρες μετά ενώ ήταν σε κώμα. Την ίδια ημέρα ο Χάντσι συνελήφθη. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως δεν χτύπησε το θύμα με το κράνος αλλά απλά του έτριψε με το κράνος το κεφάλι. Σύμφωνα με μαρτυρίες όμως πριν μερικούς μήνες φέρεται να είχε χτυπήσει με ένα ραβδί άλλους στρατιώτες.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα