Ελλάδα

Lockdown: Ανακοινώνονται αύριο αυστηρά μέτρα για την μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Ακούστε το άρθρο

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς οδεύουμε προς το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, δεν αφήνει περιθώριο για χαλάρωση των μέτρων σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους.

Επιστήμονες και κυβέρνηση προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει ο εφησυχασμό και τονίζουν ότι τα ενθαρρυντικά νέα από το μέτωπο της πανδημίας μπορούν να ανατραπούν στη στιγμή.

Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για να αποφευχθούν οι εικόνες που παρατηρήσαμε το Σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη ανακοινώνονται μέτρα για την μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας τόνισε πως αύριο μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα κατά τη περίοδο των εορτών.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται για πρόσθετα μέτρα αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων. Δεν πρέπει να γίνει καταστρατήγηση για να μην έχουμε έξαρση του κορωνοϊού. Μιλάμε για συστηματικούς ελέγχους για τις μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και ιδίως για τις μετακινήσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Πρόσθεσε δε πως «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».

Πηγή: Newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα