Ελλάδα

Lockdown: Με SMS για… τα ψώνια – Τι θα γίνει με την εστίαση

Tην περίοδο των Χριστουγέννων περιμένουν οι καταστηματάρχες για να βγάλουν τα σπασμένα της χρονιάς όμως εξαιτίας του κορωνοϊού όλα έχουν αλλάξει.

Πώς λοιπόν οι καταναλωτές να βγουν να κάνουν τα ψώνια τους την ώρα που ο κορωνοϊός καλπάζει;

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο σενάρια όταν ανοίξουν τα καταστήματα. Το πρώτο είναι να δημιουργηθεί ένας ακόμα κωδικός, να στέλνουν οι πολίτες sms με κωδικό 7 όπου θα επιτρέπεται η μετακίνηση τους σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου. Ενώ, το δεύτερο σενάριο είναι με την άρση του lockdown να καταργηθεί η αποστολή sms και να κινηθεί η αγορά, με τους περιορισμούς που ισχύουν ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ανοίγουν και μετά… ξανακλείνουν

Το μεγάλο ερώτημα είναι η εστίαση με το Star να αναφέρει ότι το lockdown στον συγκεκριμένο τομέα ενδέχεται να παραταθεί και μετά τις γιορτές.

Εστιατόρια και καφέ αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού. Οι επιχειρηματίες πάντως δεν επιθυμούν να ανοίξουν για λίγες ημέρες, καθώς ο τζίρος θα είναι μικρότερος από τα έξοδα.

Τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα ανοίξουν για τα Χριστούγεννα περίπου στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά πιθανότατα θα κλείσουν και πάλι στις 8 Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα στις 7 Δεκεμβρίου δάσκαλοι και μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία με έξυπνα και στοχευμένα τεστ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και για χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 54.776. Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.006 παραβάσεις και συνελήφθησαν 61 άτομα, ενώ 1.419 ήταν οι παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης.

Το ερώτημα είναι αν θα ανοίξουν οι εκκλησίες, ενώ σύμφωνα με το Star τα Χριστούγεννα δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως την μάσκα θα την φοράμε υποχρεωτικά μέχρι την άνοιξη.

via

Όλη η επικαιρότητα