Ελλάδα

Lockdown: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκές- Ποια μέτρα ισχύουν

Σε καθεστώς ολικού lockdown μπήκε η χώρα από το πρωί του Σαββάτου με στόχο τον περιορισμού του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων με «τσουχτερά» πρόστιμα να πέφτουν σε λαϊκή αγορά.

Από σήμερα το πρωί, οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους τους στο σύνολο της χώρας για την τήρηση των περιορισμών και την επιβολή προστίμων σε όσους παρατυπούν.

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της Λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, κατά τον έλεγχο επιβλήθηκε «τσουχτερά» πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ για την μη τήρηση των αποστάσεων.

Επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες σε 12 πωλητές και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 ημέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα μεγάλες λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Πώς λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού, η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συνέρρευσαν στη μεγάλη λαϊκή της οδού Βούλγαρη. Σύμφωνα με το thesstoday, δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, ενώ εξακολουθούν να κυκλοφορούν πολίτες χωρίς να φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ψωνίζουν και περισσότερα από 10 άτομα σε κάθε πάγκο, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται μέχρι την οδό Δελφών όπου αναπτύσσεται η λαϊκή.

Φωτό αρχείου

via

Όλη η επικαιρότητα