Ηλεία Οικονομία

Lockdown: Τι δηλώνουν οι κάτοικοι της Ζαχάρως – Μεγάλη η ζημιά στην τοπική οικονομία

Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος στην επαρχία τηρεί επί το πλείστον το lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, με την ελπίδα ότι θα περιοριστεί ο ιός και σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει στην καθημερινότητά του και σε μία φυσιολογική ζωή.

Πάντως τα προβλήματα από αυτό το lockdown είναι αρκετά, ιδίως σε μικρές κοινωνίες όπως είναι αυτή της Ζαχάρως, όπου οι άνθρωποι τηρούν μεν τις αποφάσεις της πολιτείας, αλλά βλέπουν να έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και η επαγγελματική, αλλά και η κοινωνική τους ζωή. Όλοι οι έμποροι και επιχειρηματίες της περιοχής, αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.

Η Πανδημία έχει φέρει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα και όλοι ελπίζουν σύντομα να αλλάξει η κατάσταση, προκειμένου να υπάρχει ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Η εφημερίδα «Πατρίς» βρέθηκε στην αγορά της Ζαχάρως και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες, οι οποίοι στάθηκαν στην τήρηση του lockdown, αλλά και στα προβλήματα που δημιουργεί αυτό.

Χρήστος Χριστόπουλος

«Συμφωνώ με την επιβολή του lockdown, για να τελειώνουμε με αυτό το μεγάλο πρόβλημα που μας έχει συμβεί, δηλαδή με τον κορωνοιό. Όμως κατά τη γνώμη μου αυτό το lockdown δεν τηρείται, όσο θα έπρεπε, αφού οι άνθρωποι θέλουν να βγαίνουν έξω και δεν κάθονται μέσα στο σπίτι τους. Αυτό δεν βοηθάει όμως, γιατί έχουμε αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ηλεία και όλα πάνε πίσω».


Τάσος Χριστόπουλος

«Συμφωνώ και εγώ με την επιβολή του lockdown, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Γιατί άφησαν ελεύθερο το εμπόριο της λιανικής, με τόσα κρούσματα και δεν το άνοιγαν όταν είχαμε λιγότερα κρούσματα; Το ανοίγουν τώρα με 4,5 χιλιάδες κρούσματα. Ακόμη εμάς τους μικρούς ιδιοκτήτες κρεοπωλείων, θα μας βοηθήσουνε ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να κατέβει κάτω στη Ζαχάρω για να μπορέσουμε και εμείς να επιβιώσουμε; Είμαστε αυτή τη στιγμή μπροστά στο βράχο… Δεν έχουμε από πού να πιαστούμε. Γενικά πάντως οι περισσότεροι το τηρούν το lockdown και ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε και στην επαρχία».

Δημήτρης Τάγαρης

«Πιστεύω ότι ο κόσμος το τηρεί το lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, αφού δεν βλέπω πολλούς να βγαίνουν έξω. Οι περισσότεροι ψωνίζουν και μετά φεύγουν. Πιστεύω ότι αυτό το lockdown βοηθάει και στην μη εξάπλωση του ιού και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τηρείται. Εγώ δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου έξω από το σπίτι. Βγαίνω να ψωνίσω κάτι και μετά κατευθείαν γυρίζω σπίτι μου».

Αθανάσιος Κολοσκόπης

«Πιστεύω ότι το lockdown τηρείται στην περιοχή. Όπως βλέπετε ο κόσμος δεν πολύ κυκλοφορεί. Οι περισσότεροι έρχονται, ψωνίζουν και μετά επιστρέφουν στο σπίτι τους. Ιδίως το βράδυ, όχι μόνο στη Ζάχαρω, αλλά παντού, δεν κυκλοφορούν παρά ελάχιστοι. Πάντως δεν πιστεύω ότι το lockdown προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, αντίθετα είναι χειρότερα τα πράγματα. Το βλέπουμε καθημερινά αυτό. Στην Αθήνα λένε ότι είναι κλειστά τα πάντα, αλλά τα κρούσματα ανεβαίνουν. Τι γίνεται; Ο κόσμος έχει μπερδευτεί πάρα πολύ με αυτό το μέτρο. Και εμείς οι επαγγελματίες έχουμε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά, όλα τα μαγαζιά, ακόμη και αυτά τα οποία είναι ανοιχτά. Ο κόσμος πλέον ζυμώνει στο σπίτι του, πάνε στο σούπερ μάρκετ ψωνίζουν και τα παίρνουν όλα. Ο κόσμος γενικά έχει τρομάξει. Ακούμε καθημερινά για κρούσματα, για νούμερα. Για όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όχι μόνο για μας εδώ στην Ηλεία».

Όλη η επικαιρότητα