Κόσμος

Lockdown: 5 πολύ σκληρά μέτρα που ήδη συζητούνται στο εξωτερικό

Tα Lockdown συνεχίζονται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Αγγλία, ήδη γίνεται λόγος για πιο σκληρά μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες όσον αφορά τις μάσκες αλλά και τις συναντήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών χωρίς λόγο, που συνεχίζονται παρά τις συστάσεις.

Τα δημοσιεύματα στον τύπο κάνουν λόγο για νέα, πολύ αυστηρά μέτρα που θα βάλουν ένα τέλος στις διαρκείς παραβάσεις που σημειώνονται στη χώρα. Πώς θα μπορούσε ένα σκληρό lockdown να γίνει ακόμα σκληρότερο, σε μια δυτική κοινωνία;

Ο Υπουργός Nadhim Zahawi έδωσε μια γεύση του τι μπορεί να συμβεί:

1 -Οι πολίτες δε θα επιτρέπεται να ασκούνται με άλλο άτομο εκτός και αν αυτό ανήκει στην οικογένειά του ή ζει μαζί στο ίδιο σπίτι. Με αυτό το μέτρο θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ατόμων και η διασπορά του κορωνοϊού, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

2- Τα πάρκα και οι παραλίες σε όλη την Αγγλία γεμίζουν από κόσμο και ο φόβος ολοένα και μεγαλώνει.Επιπλέον, η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού είναι πολύ πιθανόν να διαδίδεται σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνουν οι βρετανικές αρχές. Είναι πολύ πιθανόν εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να απαγορευτούν ακόμα και οι επισκέψεις σε άτομα που μένουν μόνα τους ή ακόμα και οι συναντήσεις γονέων και παιδιών στην περίπτωση που το ζευγάρι έχει χωρίσει! Ο γενικός κανόνας θα είναι να μην έρχεται σε επαφή το ένα νοικοκυριό με κάποιο άλλο, σε καμία περίπτωση.

3- Οι ουρές στα σούπερ- μάρκετ συνεχίζουν να αποτελούν εστία μετάδοσης όπως και έξω από τα καταστήματα παραλαβής έτοιμων γευμάτων. Υπάρχουν λοιπόν σκέψεις, να καταργηθούν τουλάχιστον όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους ενώ στους εσωτερικούς να ληφθούν εξτρά μέτρα τήρησης των αποστάσεων και να ακολουθείται πολύ αυστηρά η κίνηση προς μία κατεύθυνση στους διαδρόμους. Ο έλεγχος για το αν φορούν οι πολίτες μάσκες θα γίνει όλο και πιο εντατικός και επίμονος.

4-Όσον αφορά τις εκκλησίες και τις συναγωγές, αν τα πράγματα δε βελτιωθούν θα κλείσουν εντελώς το ίδιο θα ισχύσει και για κάποια νηπιαγωγεία που λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες γονέων.

5. Τέλος, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι μάλλον απίθανο να αγοράσει κανείς σπίτι μιας και θα απαγορεύεται να πας να δεις το χώρο που πωλείται. Οι μεσίτες θα ζήσουν πολύ άσχημες μέρες στη δουλειά τους.

Όλη η επικαιρότητα