Ομογένεια

Λονδίνο: Έλληνας άστεγος πέθανε έξω από αστυνομικό τμήμα, περιμένοντας τον σκύλο του

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Βρετανία ότι ένας άνθρωπος πέθανε αβοήθητος από το κρύο, επειδή αστυνομικός αρνήθηκε να τον βοηθήσει μέχρι να… τελειώσει η ταινία που παρακολουθούσε. Το δραματικό περιστατικό συνέβη το 2016, ήρθε όμως και πάλι στην επικαιρότητα καθώς οι αρχές αποφάσισαν την απόλυση της ασυνείδητης αστυνομικού.

Ο 63χρονος Περικλής Μαλαγκάρδης – γνωστός στα μέρη που σύχναζε ως “Πέρι” – συνήθιζε να διανυκτερεύει στο αεροδρόμιο Χίθροου, έχοντας συντροφιά τον Ντζάνγκο, τον αγαπημένο του σκύλο ράτσας Τζακ Ράσελ. Κάποια στιγμή όμως ο άτυχος άνδρας χρειάστηκε να νοσηλευθεί, οπότε ο σκύλος του χρειάστηκε να μπει σε κυνοτροφείο. ‘Οταν βγήκε ο Μαλαγκάρδης από το νοσοκομείο, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge προκειμένου να πάρει τον σκύλο του. Όμως οι αστυνομικοί τον έδιωξαν βίαια έξω με τη δικαιολογία ότι κάπνιζε παρά την απαγόρευση.

Ο 63χρονος έμεινε έξω από το τμήμα όλη τη νύχτα. Τα ξημερώματα τον βρήκαν άλλοι αστυνομικοί αναίσθητο. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο αλλά ήταν πια αργά. Στο νοσοκομείο απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του από υποθερμία.

Η αστυνομικός υπηρεσίας είχε παραβεί όλες τις εντολές που έχει για ανάλογες περιπτώσεις. Ενώ ήξερε ότι ο άνθρωπος είναι απέξω δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Δεν του παρείχε τις πρώτες βοήθειες όταν ειδοποιήθηκε ότι είναι αναίσθητος, ούτε ενημέρωσε το προσωπικό του ασθενοφόρου για το τι είχε συμβεί. Η έρευνα που έγινε την έκρινε ένοχη για βαριά αμέλεια και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η άμεση απόλυσή της. Και όλη αυτή η αδιαφορία για πιο λόγο; Εν ώρα υπηρεσίας έβλεπε DVD…

Από μετανάστης κατέληξε να κοιμάται στο δρόμο

Ο Μαλαγκάρδης μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989 όπου και άρχισε να εργάζεται ως delivery. Ύστερα από μία δεκαετία έχασε τη δουλειά του, χώρισε με τη σύντροφό του και κατέληξε να κοιμάται στο αυτοκίνητό του… Όταν χάθηκε και αυτό ξεκίνησε να κοιμάται σε terminal του Χίθροου. Εκεί ήταν λίγο πολύ “γνώριμος” εργαζομένων και περαστικών, κανείς δεν τον άφηνε νηστικό, ενώ του είχαν δώσει ακόμη και κάρτα για μετακινήσεις. Κάποιοι μάλιστα είχαν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τα παιδιά του στην Ελλάδα προκειμένου να τον βοηθήσουν οικονομικά να επιστρέψει στην πατρίδα του. Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά έμελλε να χρησιμοποιηθούν για την κηδεία του…

Πηγή: news247 

Όλη η επικαιρότητα