WEB tv Ζώα Κόσμος

Λονδίνο: Κάηκαν ζώα από την πυρκαγιά στο ζωολογικό κήπο (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ένα ζώο πέθανε και άλλα 4 θεωρούνται νεκρά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, ένα άκρως δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη βρετανική πρωτεύουσα, το οποίο θα παραμείνει κλειστό σήμερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν γύρω στις 06.00 το πρωί τοπική ώρα. Στο σημείο αναπτύχθηκαν 72 πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για 3 ώρες μέχρι να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Περίπου τα ¾ ενός καταστήματος και μιας καφετέριας και το 50% της στέγης καταστράφηκαν από τις φλόγες» διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία στον ιστότοπό της.

«Όταν οι ομάδες μας έφθασαν στο σημείο, ήρθαν αντιμέτωπες με μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες εργάστηκαν σκληρά για να περιορίσουν τις φλόγες όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επεκταθεί στους χώρους και άλλων ζώων» εξήγησε ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής σε ένα δελτίο τύπου.

Ένας ορυκτερόπους, θηλαστικό από την Αφρική που είναι διεθνώς γνωστό με την ονομασία άαρντβαρκ, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί το πρωί, εντοπίστηκε νεκρό. «Δυστυχώς, οι κτηνίατροί μας επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μίσα, ηλικίας 9 ετών» γνωστοποίησε ο ζωολογικός κήπος το μεσημέρι.

Τέσσερις σουρικάτες δεν έχουν εντοπιστεί «όμως υποπτευόμαστε ότι είναι νεκρές», ανέφερε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου το απόγευμα.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κατάστημα που βρίσκεται κοντά σε τμήμα του ζωολογικού κήπου που είναι αφιερωμένο στα παιδιά, καθώς μπορούν να αγγίζουν κάποια από τα ζώα και να ταΐζουν τις κατσίκες και τα πρόβατα.

«Είμαστε όλοι μας συγκλονισμένοι από τα γεγονότα όμως (ταυτόχρονα) ευγνώμονες προς τους πυροσβέστες, που αντέδρασαν ταχέως για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά» υπογράμμισαν από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Λονδίνου γνωστοποίησαν ότι πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 8 ανθρώπους (σε έξι διότι εισέπνευσαν καπνό και δύο γιατί τραυματίστηκαν ελαφρά). Ένας εξ αυτών, ένας πυροσβέστης, που τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Προς το παρόν τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου επισκέπτονται κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Αναμένεται να ανοίξει εκ νέου αύριο στις 10.00 τοπική ώρα.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα