ΕΠΣ Ηλείας

Λούκας Γιώρκας: Όταν ο διάσημος Κύπριος τραγουδιστής αντιμετώπισε τον Ηλειακό Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια η σχέση του Κύπριου τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα με την πόλη της Πάτρας. Εκτός του ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε ηγηθεί στο καλλιτεχνικό σχήμα του νυχτερινού κέντρου Romeo, πριν αρκετό καιρό είχε μεταβεί από την Κύπρο στην Πάτρα ως φοιτητής στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τότε είχε την πρώτη επαφή με την πρωτεύουσα της Αχαΐας ξεκινώντας μάλιστα από εδώ την ενασχόληση του με το τραγούδι. Μετέπειτα, πέτυχε σπουδαία πράγματα, καθώς εργάστηκε σε μεγάλες πίστες, με κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ το 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι «Watch my dance» σε μία συμμετοχή που πήρε την 7η θέση και ήταν μία από τις λίγες φορές που η χώρα μας συμμετείχε με ελληνικό στίχο.

Εκτός από τα καλλιτεχνικά όμως, ο Λούκας Γιώρκας όταν ήταν φοιτητής στην Πάτρα, αγωνιζόταν στην Αστραπή Ψαροφαίου και στην ομάδα του Ζαβλανίου.

Το patragoal.gr ψάχνοντας στην αρχειοθήκη του βρήκε μία φωτογραφία του νεαρού τότε παίκτη με την φανέλα του ιστορικού σωματείου, από αγώνα στα Προσφυγικά κόντρα στον Ηλειακό Λεχαινών όπου η ομάδα της Πάτρας είχε κερδίσει με 3-1.

Όλη η επικαιρότητα