Ελλάδα

Λουκέτα για συνωστισμό στο Γκάζι, ανενόχλητοι ο ένας πάνω στον άλλο στο Balthazar!

Ακούστε το άρθρο

Δείτε φωτογραφίες – Δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό ούτε οι καταστηματάρχες αλλά ούτε και οι θαμώνες των νυκτερινών κέντρων – «Επιλεκτικές» οι Αρχές

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των Αρχών χθες βράδυ στο Γκάζι για να κλείσουν μαγαζί που καταστρατηγούσε τις οδηγίες και τους κανόνες για την προστασία από την μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19.

Την ίδια στιγμή όμως, χθες και προχθές το βράδυ στο Balthazar οι θαμώνες ήταν ο ένας πάνω στον άλλον δίχως κανείς να ενδιαφέρεται για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων προστασίας, αλλά δίχως και να υπάρχει και κάποια παρέμβαση/έλεγχος από τις Αρχές. Φαίνεται πως οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και οι Αρχές που είναι επιφορτισμένες με το να ελέγχουν την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων, ή έχουν «επιλεκτική» αντίληψη για το ποιους πρέπει να ελέγχουν, ή πιστεύουν ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή του Balthazar όλα σύννομα…

blatasar-5
blatasar-6

Στο Γκάζι πάντως, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 50 άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, επιχείρησαν έφοδο στο κλαμπ Sky Bar με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπως και σε αρκετά άλλα επικρατούσε συνωστισμός σχεδόν κάθε βράδυ λόγω της διεξαγωγής event με Djs και χορεύτριες, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και η οδηγία για τον αριθμό ατόμων ανάλογα με τα τ.μ. της κάθε επιχείρησης.

RIO_ATHNA_2
RIO_ATHNA_3
RIO_ATHNA_4

Μάλιστα την είδηση ανέβασαν πρώτοι στη σελίδα τους στο Facebook, οι υπεύθυνοι του καταστήματος, ποστάροντας και το σχετικό φωτογραφικο υλικό, μια λαοθάλασσα από κόσμο τη στιγμή που αποχωρούσαν από το μπαρ λόγω της εφόδου των αστυνομικών Αρχών.

RIO_ATHNA

Η φωτογραφία συνοδευόταν με το ακόλουθο σχόλιο: Ώρα 12.15!! Η κυβέρνηση με 50 ΟΠΚΕ και αστυνομία αναστέλλει την λειτουργία μας , μέχρι νεωτέρας ! Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση! Εις το επανιδείν”

baltasar3
blatasar1
blatasar-4

via

Όλη η επικαιρότητα