Ηλεία

«Λουκέτο» 48 ωρών σε επιχείρηση της Ηλείας! – Διαπιστώθηκε φορολογική παράβαση άνω των 500 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο 48ωρο λουκέτο σε επιχείρηση της Ηλείας μπήκε προχθές, ύστερα από έλεγχο κλιμακίου της ΔΟΥ Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου διαπιστώθηκε φορολογική παράβαση μη έκδοσης αποδείξεων, ύψους άνω των 500 ευρώ, κάτι που επισύρει και τη σχετική ποινή.

Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία, εφόσον ο έλεγχος επισύρει το «λουκέτο», τα ελεγκτικά όργανα προβαίνουν σε σχετική επισημείωση επί του σημειώματος διαπιστώσεων ελέγχου, με την οποία γνωστοποιείται ότι οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις επισύρουν την επιβολή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 48 ώρες. Ήδη η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες έχει τοιχοκολληθεί και η επιχείρηση είναι κλειστή.

Η συγκεκριμένη απόφαση θεσπίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ως «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής. Μέχρι τώρα, πάντως, οι έλεγχοι τόσο των κλιμακίων της Ηλείας, αλλά και κλιμακίων από όμορους νομούς, δεν είχαν διαπιστώσει τέτοια παράβαση. Όπως πληροφορείται πάντως η εφ.«Πατρίς», οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, για αυτό θα πρέπει οι επαγγελματίες της Ηλείας να τηρούν τη νομοθεσία, όσο κι αν η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης κρίνεται βαριά»!

Όλη η επικαιρότητα