«Λουκέτο» για 14 ημέρες στις παραλίες Πάτρας και Βόλου

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις παραλιακές ζώνες της Πάτρας και του Βόλου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ως επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμός διάδοσης του κοροναϊού.

Όπως τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του φονικού ιού στη χώρα μας, αποφασίστηκε το κλείσιμο του παραλιακού μετώπου της Πάτρας και του Βόλου για 14 ημέρες.

Ειδικότερα, από το Σάββατο και για 14 ημέρες τίθεται σε ισχύ περιορισμός κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στο «Νότιο Πάρκο» και στην «Πλαζ Αγυιάς».

Το ίδιο θα ισχύσει από τη Δευτέρα και για την παραλία του Βόλου.

Πότε θα εφαρμόζεται

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας τις καθημερινές, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι νέες απαγορεύσεις, οι οποίοι υλοποιούνται σε συνέχεια του κλεισίματος της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, αποσκοπούν στην αποφυγή του συνωστισμού των πολιτών και στον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

«Ήταν μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το νότιο πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς»

«Ήταν μονόδρομος η απόφαση να κλείσουμε το νότιο πάρκο και την πλαζ της Αγυιάς, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, «είχε καταγραφεί παρουσία αρκετών πολιτών στο νότιο πάρκο και μάλιστα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ελήφθη υπ΄ όψιν και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες χρησιμοποιούσαν ο ένας μετά τον άλλον τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί».

Παράλληλα, ο Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «καταλυτικό ρόλο στην εισήγηση προς την Πολιτική Προστασία για τον περιορισμό της κίνησης, έπαιξε η τοποθέτηση του καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγου, Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι τα ένα με δύο μέτρα απόσταση δεν προστατεύουν, όπως και το ότι η παρουσία υγρασίας βοηθάει στην μετάδοση του ιού».

Όσον αφορά στην πλαζ της Αγυιάς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «και σε αυτήν την περιοχή είχε καταγραφεί η παρουσία αρκετών πολιτών» και πρόσθεσε: «Ενώ τον προηγούμενο καιρό δεν υπήρχε τόσο μεγάλη προσέλευση πολιτών στην πλαζ, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού η περιοχή γέμισε με ανθρώπους που ήθελαν να αθληθούν».

Επίσης, ο Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειάζεται για να διατηρήσουμε την καλή πορεία μέσα στην πανδημία» και επεσήμανε: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή στα χέρια μας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλάσει από μία μικρή μειοψηφία η καλή πορεία που έχουμε αυτή τη στιγμή μέσα στην πανδημία».

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η απόφαση για τον περιορισμό της κίνησης ελήφθη έπειτα από σχετική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο περιορισμός θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Σάββατο 4 Απριλίου και για 14 ημέρες, ως εξής: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2:00 μετά το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ το Σαββατοκύριακο οι δύο συγκεκριμένες περιοχές θα είναι κλειστές όλο το 24ωρο.

 

 

via