Ηλεία

Λουκέτο και στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας – Διαμαρτυρία των μαθητών για την πενθήμερη εκδρομή

Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς κατάληψης από χθες και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την πενθήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης αφού δεν έχουν καταφέρει να βρουν την ‘χρυσή τομή’ με τους καθηγητές.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επιμένουν να πραγματοποιήσουν την πενθήμερη εκδρομή τους τον μήνα Δεκέμβριο, ωστόσο δεν μπορούν να βρουν συνοδούς καθηγητές για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές δεν αρνούνται να συνοδεύσουν στην εκδρομή, ωστόσο προτείνουν στους μαθητές η πενθήμερη εκδρομή να γίνει τον μήνα Μάρτιο.

Δεν θέλουν Μάρτιο

Κάτι το οποίο δεν δέχονται από την δική τους πλευρά οι μαθητές, αφού υποστηρίζουν ότι τον μήνα Μάρτιο δεν θα υπάρχει συμμετοχή καθώς οι περισσότεροι θα βρίσκονται στο ζενίθ της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν μπορούν να αποσυντονίσουν το πρόγραμμά τους. Συν τοις άλλοις, θεωρούν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην τους συνοδεύσουν ούτε τότε οι καθηγητές, κατά συνέπεια θα χάσουν την εκδρομή τους.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα συνεδρίασε το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο και αποφάσισαν οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους χθες το πρωί. Η απόφαση είναι των μαθητών της Γ’ Λυκείου ωστόσο υπάρχει συμπαράσταση και από τους μαθητές των δύο άλλων τάξεων.

Οι μαθητές έβαλαν λουκέτο χθες στην κεντρική είσοδο του σχολείου και δεν επέτρεψαν την είσοδο στους καθηγητές, με τους οποίους προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κοινή συνισταμένη και ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει στην συνέχεια.

Συνεχίζουν στο 1ο Λύκειο

Χθες, συνεχίστηκε η κατάληψη και στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται από την προηγούμενη εβδομάδα για τον ίδιο λόγο, καθώς δεν βρίσκουν συνοδούς καθηγητές για την εκδρομή τους. Προχθές οι μαθητές συζήτησαν με τους καθηγητές το θέμα, ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν καθώς υπήρχε άρνηση από την πλευρά των καθηγητών να συμμετάσχουν στην εκδρομή και έτσι από χθες το σχολείο έκλεισε εκ νέου μέχρι νεωτέρας…

Όλη η επικαιρότητα