Κόσμος

Λουκέτο στην Wow Air

Ακούστε το άρθρο

Τίτλου τέλους για την ισλανδική αεροπορική εταιρεία Wow Air, η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλα τα δρομολόγια, καθηλώνοντας χιλιάδες επιβάτες. Η κατάρρευση της Wow Air, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ισλανδική οικονομία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.

Η εταιρεία σταμάτησε τη λειτουργία της με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της συστήνοντας στους ταξιδιώτες να βρουν πτήσεις για τον προορισμό τους με άλλες εταιρείες, καθώς «κάποιες μπορεί να σας δώσουν εισιτήρια σε μειωμένες τιμές δεδομένης της κατάστασης».

Ενημερώνει δε και τους πρώην πια πελάτες της να διεκδικήσουν το αντίτιμο των ναύλων τους.

Πρόκειται για τον όγδοο, από το καλοκαίρι, αερομεταφορέα της Ευρώπης που αναστέλλει τη λειτουργία του, συνεπεία της αύξησης του κόστους καυσίμων και του «πολέμου» τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια λόγω της επιθετικής πολιτικής των εταιρειών χαμηλού κόστους. Η ισλανδική συνομιλούσε με επενδυτές, ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια.

Η Wow Air ιδρύθηκε το 2011, διέθετε 11 αεροσκάφη και εκτελούσε μικρής διάρκειας αλλά και υπερατλαντικά δρομολόγια. Πέρυσι είχε μεταφέρει 3,5 εκατ. επιβάτες.

Από την κατάρρευσή της αναμένεται να επωφεληθούν οι ανταγωνίστριες Icelandair, Ryanair, EasyJet και Wizz Air Holdings -οι τρεις μεγαλύτεροι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους της Ευρώπης- που επίσης εκτελούν δρομολόγια προς την Ισλανδία, η δημοτικότητα της οποίας έχει αυξηθεί, χάρη στην επιτυχία της σειράς «Game of Thrones».

Και οι 29 πτήσεις της Wow που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη ματαιώθηκαν, αφήνοντας μετέωρους 2.700 επιβάτες. Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ενεργοποίησε σχέδιο έκτακτου ανάγκης, διαβεβαιώνοντας για τον αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα