Ηλεία

Λουτρά Καϊάφα: Αβεβαιότητα για το αύριο

Ακούστε το άρθρο

Στην έναρξη λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Καιάφα, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να μην πάει εντελώς  χαμένη η φετινή τουριστική περίοδο, οι επαγγελματίες της Ζαχάρως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοΐου, έχουν επηρεάσει τα μέγιστα την τουριστική κίνηση στην περιοχή τους, αφού οι κρατήσεις τόσο από Έλληνες όσο και ξένους τουρίστες έχουν κυριολεκτικά εκμηδενιστεί.

Όλες οι ελπίδες λοιπόν έχουν στραφεί στην λειτουργία των Λουτρών, που σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουλίου.

Σε αναμονή των διατάξεων 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Διευθυντής της μονάδας Νίκος Λευκαδίτης, η έως τώρα ενημέρωση από την ΕΤΑΔ οριοθετεί την έναρξη λειτουργίας στις αρχές Ιουλίου, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές, το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που θα τεθούν για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των λουομένων, από τον κορωνοϊο.

«Εμείς ξεκινάμε να προγραμματίζουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες εργασίες για την λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Έως και τώρα δεν έχουμε ενημέρωση για τους όρους που θα τεθούν.

Σε κάθε περίπτωση εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους, θα εναρμονιστούμε στους νέους υγειονομικούς όρους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων».

Δεν το διαπραγματευόμαστε

Ξεκάθαρος προς την αναγκαιότητα λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών, χωρίς καθυστερήσεις, είναι και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι από την στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες επιτροπές, θα πρέπει τα Λουτρά να ξεκινήσουν αμέσως  την λειτουργία τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ Αλεξανδρόπουλος «όλο αυτό το διάστημα υπάρχει μία συνεχή επικοινωνία και πίεση προς την ΕΤΑΔ, η οποία άλλωστε είναι αρμόδια για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την περασμένη χρονιά και είχαν ως συνέπεια την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων με τεράστια καθυστέρηση που είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ειδικά κατά την φετινή περίοδο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει η πανδημία του κορωνοίου, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβλεπόμενο να υπάρξει καμία καθυστέρηση» σημειώνει ο κ Αλεξανδρόπουλος.

Αβεβαιότητα για το αύριο

 Οι προοπτικές είναι θολές και δυσοίωνες και η ανησυχία το συναίσθημα που κυριαρχεί στο σύνολο των ξενοδόχων της περιοχής της Ζαχάρως.

Η μεγάλη πλειοψηφία  είναι απαισιόδοξοι έως απελπισμένοι.

Η αγωνία είναι μεγάλη και η απόγνωση πολύ γλαφυρή στα λόγια  όλων.

«Πώς θα πληρώσουμε όσα μεταθέσαμε για μετά; Επιταγές, ασφαλιστικές εισφορές, διακανονισμούς με ΔΕΚΟ και Εφορία, δάνεια, ΕΝΦΙΑ και προκαταβολή φόρου, πάγια έξοδα. Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειες μας» ;

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν αξίζει να ανοίξουμε φέτος τονίζουν.

Και φυσικά το ερώτημα που πλανάται χωρίς απάντηση είναι αν τελικά οι επαγγελματίες καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά..

Όλη η επικαιρότητα