Ηλεία

Λουτρά Καϊάφα: Πιέσεις για έγκαιρη έναρξη

Ακούστε το άρθρο

Στην ανάπτυξη σημαντικών δράσεων για την επίλυση προβλημάτων αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται  ακόμα και  την περίοδο αυτή  η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως..

Η πρώτη στόχευση όλων των μελών και  του Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοιού.

Όμως η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος δεν έχουν σταματήσει σε καμία στιγμή τις προσπάθειες τους για την αποτελεσματική ολοκλήρωση και άλλων σημαντικών ζητημάτων, όπως αυτό  της εύρυθμης  λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών του Καϊάφα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ Αλεξανδρόπουλος όλο αυτό το διάστημα υπάρχει μία συνεχή επικοινωνία και πίεση προς την ΕΤΑΔ, η οποία άλλωστε είναι αρμόδια για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την περασμένη χρονιά και είχαν ως συνέπεια την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων με τεράστια καθυστέρηση που είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Το «σήμα» του  ΕΟΤ

«Δεν έχουμε σταματήσει να πιέζουμε την ΕΤΑΔ, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για  να λειτουργήσουν με την έναρξη της περιόδου και χωρίς καθυστερήσεις τα Λουτρά» τονίζει ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

«Η ΕΤΑΔ μας έχει διαβεβαιώσει ότι στις αρχές Μαΐου θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την λήψη του σήματος καταλληλότητας λειτουργίας των εγκαταστάσεων από   τον ΕΟΤ και χωρίς άλλα προβλήματα θα μπορεί να θέσει σε λειτουργία τα Ιαματικά  Λουτρά.

Είμαστε σε συνεχή επαφή αλλά και πίεση προς   τα αρμόδια στελέχη, προκειμένου όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον κορονοιό και  αρθούν τα όποια περιοριστικά μετρά να τεθούν σε άμεση λειτουργία τα Ιαματικά Λουτρά.

Και την φετινή χρονιά αυτό είναι κάτι παραπάνω από  αναγκαίο, να μην υπάρξει ούτε μία μέρα καθυστέρησης, προκειμένου να στηριχθεί η τοπική οικονομία η οποία λόγω του ιού, έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα», σημειώνει ο κ Αλεξανδρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα