Κόσμος

«Λουτρό αίματος» στη Συρία: Τουλάχιστον 45 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

Ακούστε το άρθρο

Σε μια τραγωδία δίχως προηγούμενο εξελίσσεται το μακελειό στη Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γούτας, όπου τουλάχιστον 45 άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη (07/03/2018) από αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν οι καθεστωτικές δυνάμεις στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί σχεδόν 850 άμαχοι.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ, έχουν, επί της ουσίας, κόψει στα δύο τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτας.

Το Παρατηρητήριο τόνισε ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν φέρει εντός πεδίου βολής τη λωρίδα εδάφους που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του θύλακα, κόβοντας ουσιαστικά στα δύο την πυκνοκατοικημένη περιοχή στις πύλες της Δαμασκού.

Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ, συμπλήρωσε ότι «οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον περισσότερο από το 50% του θύλακα», σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις κινούνται προς την μεγάλη πόλη της Ντούμας και τις δυτικές κοινότητες της περιοχής, αφού κατέλαβαν περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

Πηγή: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα