Κορινθία

Λουτράκι: «Έτσι πέθανε το κοριτσάκι» – Τι λέει ο γιατρός που πάλεψε να σώσει την 5χρονη – Το μοιραίο 20λεπτο

Το άτυχο κορίτσι έδωσε μάχη στα χέρια του γιατρού, που μιλάει και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν…
Ακούστε το άρθρο

Δάκρυα στο Λουτράκι για τον αναπάντεχο θάνατο ενός πεντάχρονου παιδιού. Το άτυχο κορίτσι έδωσε μάχη στα χέρια του γιατρού, που μιλάει και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν…

Το κορίτσι από το Λουτράκι πέθανε πρόωρα και αναπάντεχα. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία χάθηκε χρόνος μέχρι να φτάσει στα χέρια των γιατρών και το μοιραίο από κάποια στιγμή και μετά ήταν αναπόφευκτο. Το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα, με το οξυγόνο του, να πέφτει στο 77%. Αρχικά παρουσίασε για λίγα λεπτά βελτίωση, αλλά τελικά υπέκυψε, με την τραγική είδηση να προκαλεί συγκίνηση στην πόλη και όχι μόνο…

Θλίψη έχει σκορπισει η είδηση του θανάτου ενός 5χρονου κοριτσιού από το Λουτράκι. Ο κ. Κοντόπουλος, Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, ήταν ο γιατρός που συνόδευσε την 5χρονη από το Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο Κορίνθου και δεν την άφησε ούτε λεπτό μόνη της.

Ο ίδιος, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι “χθες κατά τις 23:00 το βράδυ μας παίρνουν τηλέφωνο οι γονείς του παιδιού για να μεταφέρουμε το παιδακι στο νοσοκομείο. Φεύγουν κατευθείαν οι διασώστες με το ασθενοφόρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας να πάνε να το παραλάβουν. Σε τρία λεπτά ήταν εκεί. Όταν όμως έφτασαν, διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα και γι’ αυτό μετέφεραν την 5χρονη πρώτα στο Κέντρο Υγείας…

Τότε βγαίνω εξω, μπαίνω μέσα στο ασθενοφόρο και βλέπω την κατάσταση του παιδιού που ήταν πολύ άσχημη, είχε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό, έφτασε εδώ με 77 κορεσμό, που είναι πάρα πολύ χαμηλός για ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία. Αμέσως, τους είπα οτι έπρεπε να φύγουμε για το νοσοκομείο και πήγα και εγώ μαζί. Δεν γινόταν να πάει μόνο του το παιδί στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω μόνο του» επισημαίνει.

«Στην διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο ο κορεσμός του παιδιού πήγε στο 93%. Φτάνοντας στην Κόρινθο την παραδίδω στους συναδέλφους και την ανέλαβαν εκείνοι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε» μας λέει συγκινημένος.

Το 5χρονο κοριτσάκι είχε ενα σπάνιο σύνδρομο και κάποια άλλα προβλήματα υγείας, είχε αναπνευστικό και τραχειοστομία, σύμφωνα με τον γιατρό. Ο ίδιος κλείνοντας, θεωρεί ότι ίσως “υπήρχε μια καθυστέρηση γιατί, σύμφωνα με την μητέρα του, είχαν καλέσει πρώτα το ΕΚΑΒ και υπήρχε μια καθυστέρηση 20 λεπτά και νομίζω ότι αυτός ο χρόνος ήταν πολύ σημαντικός”.

Aναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού. Τραγική φιγούρα, η μητέρα της, η οποία βρισκόταν συνεχώς δίπλα στο παιδί της, ενώ το συνόδευσε και με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα