Business Stories

Λουξ, ένα ελληνικό success story

Ακούστε το άρθρο

Το όραμα και η σκληρή δουλειά που ξεκίνησε ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας το 1950,  η διάθεση για δημιουργία και εξέλιξη που ακολούθησε, η μεθοδικότητα, ο εκσυγχρονισμός, οι συντονισμένες κινήσεις του, τα ρίσκα που δε φοβήθηκε να πάρει και οι σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν όλα αυτά τα χρόνια, οδήγησαν σήμερα την εταιρεία Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ να βρίσκεται στην κορυφή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη 100% ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών,  που εδρεύει στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αχαΐα, η οποία όχι μόνο άντεξε στα χρόνια της κρίσης, αλλά κατάφερε μέσα από τα deals της σημερινής διοίκησης, να σημειώσει αύξηση των κερδών της.

Στην Ελλάδα σήμερα διαθέτει περισσότερα από 75.000 σημεία πώλησης και παράλληλα εξάγει τα προϊόντα της σε 26 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία, με το ενδιαφέρον της εταιρείας να προσανατολίζεται αυτή την περίοδο προς την αγορά των Σκανδιναβικών χωρών.

Κτηριακές εγκαταστάσεις

Η Λουξ διαθέτει τρεις ιδιόκτητες υπερσύγχρονες μονάδες, που εκτείνονται σε έκταση 33.000 τ.μ., για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων της και την καθετοποιημένη παραγωγή της συσκευασίας P.E.T. Επενδύει σταθερά σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό προκειμένου τα αναψυκτικά και οι χυμοί της να παράγονται με τα πλέον υπερσύγχρονα μηχανήματα, με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες και με τις πιο προηγμένες διεθνείς μεθόδους ποιοτικού ελέγχου, υγιεινής και συσκευασίας. Γι αυτό και οι διεθνείς πιστοποιήσεις στην Ασφάλεια και Υγιεινή των Τροφίμων από έγκριτους διεθνείς οργανισμούς, εγγυώνται ότι η Λουξ προσφέρει αναψυκτικά υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

Ταυτόχρονα έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 102% ενισχύοντας και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται.

Καινοτόμα προϊόντα «ήθους» και γεύση Ελλάδας

Με «πρωτογενή υλικά» τα φρούτα που ωριμάζουν από τον ήλιο της Ελλάδας και με τη γευστική υπεραξία που μόνο η Λουξ προσδίδει δημιουργεί παραδοσιακές, φυσικές, υγιεινές και αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας που ταξιδεύον σε όλες τις ηπείρους.
Το 2008 εμπλούτισε την γκάμα των προϊόντων της με χυμούς, που εμπεριέχουν ελληνικές πρώτες ύλες και κυκλοφορούν σε τέσσερις  γεύσεις 100 % Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι, Φρουτοποτό Ροδάκινο, Χυμός Νέκταρ μήλο-πορτοκάλι- καρότο και ο 100% Φυσικός Χυμός Εxtra-9, ένα μοναδικό κοκτέιλ 9 φρούτων και 7 βιταμινών.

Το 2016  η Λουξ δημιούργησε και καθιέρωσε στην αγορά των ολιγιθερμιδικών αναψυκτικών τη νέα καινοτόμα σειρά λουξ plus ‘nlight με 0% ζάχαρη και 100% φυσικά γλυκαντικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στην πορτοκαλάδα και τη λεμονάδα και 60% λιγότερες θερμίδες.

Τελευταία εισήγαγε το μαύρο τσάι με λεμόνι ή ροδάκινο και το πράσινο τσάι με κόκκινα φρούτα, ενταγμένα στη σειρά των plus ‘nlight, αποτελώντας ιδανική επιλογή για ισορροπημένη διατροφή.

Με κοινωνική προσφορά

Η Λουξ είναι μια πρότυπη εταιρεία που κάνει πράξη την αγάπη στηρίζοντας ενέργειες και δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την υγεία και τις ευκαιρίες για τη νέα γενιά, η οποία αποτελεί το μέλλον της χώρας. Αξιοθαύμαστο είναι επίσης και το φιλανθρωπικό της έργο σε ευπαθείς ομάδες και δεκάδες συλλόγους προστασίας ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, με εξαρτήσεις ουσιών, με θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς και πρωτοβουλίες που αφορούν τα παιδιά. Πρόσφατα δημιούργησε την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Louxplai-plai» μέσω της οποίας με κάθε downloadπροσφέρεται 1€ στην ενίσχυση του  Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι αξίες του ιδρυτή που συνεχίζονται …

Από το 1950 μέχρι και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, εκείνο όμως που μένει σταθερό είναι η γεύση του ελληνικού φρούτου και μαζί με τις αξίες που μεταλαμπάδευσε ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας στους γιούς του, Κώστα, Γιάννη και Πλάτωνα οι οποίες βασίζονται στο τρίπτυχο χρηστή διοίκηση, λιτή διαχείριση, επακριβή μέτρηση και γνώση του κόστους. Και να πορεύονται ηθικά και με πάθος για ποιότητα, φλόγα για δημιουργία, δίψα για καινοτομία, σεβασμό στον άνθρωπο και πάνω απ’ όλα, ήθος και μέτρο. Αξίες που επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο  που δεν είναι άλλος από την αγάπη και την προτίμηση του κόσμου στη Λουξ…

Επιχειρηματικότητα και Διεισδυτικότητα

Η Λουξ αποτελεί ιδρυτικό Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μιας Κοινότητας αμιγώς ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών εταιρειών, που αποτελούν ένα ελληνικό cluster.

Τα 70 και πλέον Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, πραγματοποιούν κοινές συνέργειες στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού μεγεθύνοντας «φωνή» των 100% ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες με την επιμονή τους να μένουν στη χώρα, παρά τις αντιξοότητες,επιστρέφουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία του τόπου.

Η διορατικότητα και η συνεχής εξέλιξη της Λουξ υπαγορεύεται από την πρόσφατη εξαγορά του 42,34% των μετοχών της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Δίρφυς ΑΕ. Διευρύνοντας τις δραστηριότητές της, η εταιρεία προχώρησε σε αυτή τη στοχευμένη επένδυση στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού. Ένας επιπρόσθετος λόγος της επιλογής της Λουξ να αποτελέσει στρατηγικό επενδυτή της Δίρφυς, ήταν και η ανάπτυξη που μπορεί να προσφέρει μέσω της υλοποίησης επιχειρηματικών πλάνων που θα βοηθήσουν έμμεσα και την τοπική οικονομία της πολύπαθης περιοχής της Εύβοιας, που υπέφερε από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

 

Όλη η επικαιρότητα