Ηλεία

Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Η πίτα τους και ο ατέρμονος χορός…

Ο απόηχος της µεγάλης του επιτυχίας είναι ακόµη «δυνατός»…

Σε µία χώρα µε παραδοσιακούς δεσµούς το Λύκειο των Ελληνίδων στον Πύργο καταφέρνει πάντα να έχει τον «πρώτο» ρόλο.

Οι προσεκτικές και ισορροπηµένες κινήσεις από τη νέα Πρόεδρο του, Κατίνα Παρασκευοπούλου, έχουν ως στόχο την ανάπτυξή του και τη ζωντανή επικοινωνία των µελών του και των φίλων του.

Ένα αντάµωµα παραδοσιακού γλεντιού ήταν και το κάλεσµα για το καλό του Χρόνου, στο κόψιµο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας! Το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου το ξενοδοχείο «OLYMPIC VILLAGE» της Αρχαίας Ολυµπίας, άνοιξε τις µεγάλες του πόρτες για να υποδεχτεί τους εκατοντάδες φίλους και φίλες που πληµµύρισαν την όµορφη αίθουσά του.

Εκεί στην άψογη ετοιµασία, των γευστικών απολαύσεων του φροντισµένου δείπνου από τους Διευθυντές του Κική και Γιάννη Μαµούση, το κέφι άρχισε να µεγαλώνει όταν ακούστηκαν τα πρώτα παραδοσιακά τραγούδια από τον πολύ γνωστό και ταλαντούχο Γιάννη Παυλόπουλο και τη ζωντανή ορχήστρα του.

Ένα ατέρµονο πανηγύρι παραδοσιακών χορών που επιβεβαιώνει το σηµαντικό κοµµάτι του «παζλ» των σχέσεων που έχουν δηµιουργήσει µεταξύ τους για πολλά χρόνια.

Η δύναµή τους, η αξία της αγάπης τους για το Λύκειο είναι ο οδηγός τους και στην φιλόδοξη ατζέντα για το 2020, όπως τόνισε η πρωτοποριακή στις ιδέες, πρόεδρος Κατίνα Παρασκευοπούλου στο χαιρετισµό της.

Είπε ακόµη ότι η αναζήτησή τους, δεν αποτελεί µόνο προσωπικό της στοίχηµα, αλλά θα αξιοποιήσει συνεργασίες που πάντα παίρνουν τον βαθµό του «άριστα».

Μια από τις εκδηλώσεις τους, ήταν στο θέατρο Φλόκα το καλοκαίρι, µε τον καθηγητή της ενθοµουσικολογίας Λάµπρο Λιάβα τον γνωστό παρουσιαστή της εκποµπής «Το αλάτι της Γης».

Από την πρώτη στιγµή η νέα Πρόεδρος δίπλα της έχει τις αντιπροέδρους Τούλα Καλαµπόκα και Ελένη Κόλλια, την ταµία και συνέφορο χορού Τέσσυ Διαµαντοπούλου που έχει ταχθεί µε όλη της την δύναµη της ψυχής της και όλο το Δ.Σ, Τζίµη Καχτίτση – Τζαβάρα, Μαρίνα Νικολακοπούλου, Μαρία Μιχαλοπούλου, Γωγώ Δηµητρουλοπούλου, Γιώτα Μπαρτζοπούλου, Μάχη Μικελοπούλου και Μαίρη Μουστάκη.

Συλλογική προσπάθεια για την κάθε του επιτυχία.

Πολύτιµη συνεργασία για να κάνουν πράξη τα µηνύµατά και τους συµβολισµούς του Λυκείου που κρύβονται καλά φυλαγµένα στην παράδοσή µας. Αυτό θα κάνει την διαφορά για ένα Λύκειο Πύργου ενωµένο, δυνατό, επικοινωνιακό αλλά και λειτουργικό…

Όλη η επικαιρότητα