Πολιτική

Λυκούδης: Θα στηρίξω με την ψήφο μου τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ακούστε το άρθρο

«Θα στηρίξω με την ψήφο μου την Συμφωνία των Πρεσπών» επισήμανε ο Σπύρος Λυκούδης συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της νέας πλειοψηφίας «κουρελού» για την κύρωση του κρίσιμου νομοσχεδίου.

Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να διαμορφώσει σταθερό πολιτικό περιβάλλον γι’ αυτό κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να δρομολογήσει τις εξελίξεις για πρόωρες εκλογές.

«Να μην μείνει στην ψήφο εμπιστοσύνης να καταλάβει ότι το πολιτικό περιβάλλον είναι ασταθές. Να επιταχύνουμε την κατεύθυνση προς εκλογές» είπε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ υποστήριξε πως η πλειοψηφία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει την Συμφωνία «και να την εμπλέξει σε πολιτικές σκοπιμότητες πυροδοτώντας εθνικιστική έξαρση» και πως «η ΝΔ συμμετέχει στον αχρείαστο ανώφελο εθνικό διχασμό».

Παράλληλα ο κ. Λυκούδης είπε πως «η Συμφωνία έχει θετικό κεντρικό άξονα ως προς την ονομασία. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το διασφαλίζει αυτό η συμφωνία και συνιστά επιτυχία» και υποστήριξε πως οι μόνοι προβληματισμοί αφορούν «την ιστορική ανθεκτικότητα της συμφωνίας».

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα