Ηλεία

Λυνίσταινα: Καθίζηση στο δρόμο στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Νέα Φιγαλεία – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα για λόγους ασφαλείας

Δεν άντεξε, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε η Λυνίσταινα από τις συνεχόμενες και κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν κάθε μέρα τις τελευταίες μέρες το Νομό Ηλείας.

Όπως κανείς μπορεί να παρατηρήσει στις εικόνες, βούλιαξε ο κεντρικός δρόμος στην είσοδο του χωριού με αποτέλεσμα να αποκοπεί μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος και να διακοπεί η κυκλοφορία από και προς τη Νέα Φιγαλεία αλλά και αντίστροφα από τη Νέα Φιγαλεία προς Ανδρίτσαινα.

Ο δρόμος, που έχει υποχωρήσει σε κάποια σημεία ακόμα και 2 μέτρα, δεν επέτρεπε ούτε τη διέλευση πεζών λόγο της επικινδυνότητας του τμήματος που συνέχιζε να »βουλιάζει». Συνεργεία με μηχανήματα έργων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων έφτασαν στο σημείο με σκοπό να δώσουν έστω και προσωρινά με επιχωματώσεις μια λύση ώστε να μπορούν να κινούνται οι πολίτες αλλά και τα οχήματα μεταφοράς υλικών αγαθών όπως ψωμί και τρόφιμα.

Ήδη, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 26/01 ενημερώθηκε η Τροχαία για την διακοπή κυκλοφορίας, το Α.Τ Ανδρίτσαινας, ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων καθώς και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος όπως και ο επίσης Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας Κώστας Μητρόπουλος.

Επίσης, βρέθηκε και εργολάβος της Π.Ε στο σημείο για μια επιτόπια αυτοψία αλλά και προτείνοντας τρόπους να δοθεί προσωρινά σε κυκλοφορία ο δρόμος αφού είναι ο κεντρικός συνδετικός οδικός άξονας μεταξύ Νέας Φιγαλείας και Ανδρίτσαινας αλλά και ο δρόμος που οδηγεί από τη Λυνίσταινα προς την Ε.Ο Πύργου-Κυπαρισσίας.

Τέλος, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων αλλά και του τοπικού συλλόγου, όλοι γνώριζαν εδώ και 4 χρόνια πως ο δρόμος θα υποχωρούσε κάποια μέρα, ωστόσο υπάρχει ένα επιπλέον κόλλημα καθώς ο δρόμος είναι δημοτικός και όχι στην ευθύνη της Π.Ε Ηλείας, άρα δεν υπάρχουν και κονδύλια για τη συντήρησή του.

#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Όλη η επικαιρότητα