Λύση από την πολιτεία για τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα ζητούν τα κομμωτήρια της Ηλείας

Share

Τέλος το πιστολάκι για τα μαλλιά ή αύξηση τιμών; Αυτό το δίλημμα  καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κομμωτήρια  του Πύργου και όλης της Ελλάδας, έπειτα από τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς  ρεύματος, που αυξάνουν κατά πολύ το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Και αν οι επαγγελματίες προχωρήσουν σε αυξήσεις εμείς τι θα κάνουμε; Επίσκεψη στα κομμωτήρια μία ή δύο φορές το χρόνο και ας είναι απεριποίητα τα μαλλιά μας και κοντεύουν να φτάσουν στο πάτωμα;

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα κομμωτήρια και ειδικά την χρήση του σεσουάρ, το οποίο είναι αρκετά ενεργοβόρο. Οι συσκευές αυτές, επειδή  είναι επαγγελματικές,  είναι  ισχύος 2.000 Watt  και άνω και άρα ενεργοβόρες,  με τα κομμωτήρια  να μετρούν τις κιλοβατώρες  που καταναλώνουν κάθε μέρα και να βρίσκονται και αυτά στο έλεος των αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γιώργος Κολοβός: « Η αύξηση στην τιμή του ρεύματος ξεπερνάει το 50%»

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση στην τιμή του ρεύματος που ξεπερνάει το 50% και εμείς προσπαθούμε όσο μπορούμε να μην περάσουμε αυτήν την αύξηση τους πελάτες μας» τονίζει ο Γιώργος Κολοβός από το κομμωτήριο K2 The Hair Lounge George & Elena Kolovou, που συμπληρώνει ότι, «προσπαθούμε όσο μπορούμε να μειώσουμε τα πολλά έξοδα. Δεν ξέρουμε τι θα έρθει μέσα στο χειμώνα, λένε ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως είμαστε αισιόδοξοι και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά. Δυστυχώς δεν έχουμε βοήθεια από κάπου, οπότε πρέπει να κάνουμε μόνο υπομονή».

Γεώργιος Αλμπάνης: «Χρειαζόμαστε στήριξη από το κράτος»

«Οι αυξήσεις στο ρεύμα από την προηγούμενη και προ προηγούμενη χρονιά φτάνουν το 70%, πληρώναμε ένα πόσο 50 ευρώ και τώρα το ρεύμα έχει φτάσει στα 150 και 200 ευρώ» προσθέτει ο Γεώργιος Αλμπάνης από το κομμωτήριο «Albanis Hair Styling», προσθέτοντας ότι, «μιλάμε για μία πολύ μεγάλη αύξηση. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια οικονομία και πρέπει να μας βοηθήσει η πολιτεία. Πρέπει να λάβει κάποια μέτρα για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας, χρειαζόμαστε στήριξη από το κράτος, να προχωρήσει στη μείωση των λογαριασμών για το ρεύμα, αφού δεν γίνεται και να πληρώνουμε το ρεύμα και να πληρώνουμε το προσωπικό μας και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και εμείς».

Ιωάννης Διονυσόπουλος: «Από 600 ευρώ πέρυσι την ίδια εποχή φτάσαμε τώρα να πληρώνουμε 2.174 ευρώ»

«Το ρεύμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τα κομμωτήρια. Τις τιμές μας δεν μπορούμε να τις αυξήσουμε, διότι ο κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα, όμως εμείς περνάμε ακόμα πιο δύσκολα» τονίζει ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου κομμωτών νομού Ηλείας και ταμίας Ομοσπονδίας κομμωτών Ελλάδος, που ζητά λύσεις από την πολιτεία, ενώ δείχνει και τον υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος που πρέπει να πληρώσει.

«Από κει και πέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει κάποια μέτρα, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Η μόνη άλλη λύση είναι να αυξήσουμε τις τιμές, κάτι που θα επηρεάσει πάρα πολύ την πελατεία μας και πιστεύω ότι πάλι θα πέσουμε την παραοικονομία και θα πηγαίνουν πάλι με τα βαλιτσάκια στα σπίτια να κουρεύουν. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη λύση, μόνο η κυβέρνηση μπορεί να δώσει κάποια λύση στις επιχειρήσεις. Δυστυχώς ο κόσμος πλέον πρέπει να βάλει λίγο παραπάνω το χέρι στην τσέπη στα κομμωτήρια. Όσον αφορά τις τιμές στον λογαριασμό ρεύματος, από 600 ευρώ πέρυσι την ίδια εποχή φτάσαμε τώρα στα 2.174 ευρώ».