Ελλάδα

Λύση για τους εργαζόμενος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Σε προσωποπαγείς θέσεις κατατάχθηκε το προσωπικό της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάραςκαι η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 696/1.3.2018), οι έντεκα εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής –οκτώ στην Ηλεία και τρεις στην Αχαΐα- κατατάσσονται σε συσταθείσες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) με βάση την κατηγορία και τον κλάδο τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αναπτυξιακή τέθηκε σε εκκαθάριση με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Αναπτυξιακής, ενώ στις 19 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση έντεκα προσωποπαγών θέσεων προσωπικού για την κατάταξη του μεταφερόμενου προσωπικού στην υπαλληλική δομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από πλευράς περιφέρειας, έχει ήδη προβλεφθεί στον προϋπολογισμό η δαπάντη για τη μισθοδοσία τους, περίπου 63.400 για την ΠΕ Αχαΐας και 165.030 ευρώ για την ΠΕ Ηλείας. Η απόφαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη στις 12 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρθηκε από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Περιφέρειας στην εφ. «Πατρίς», στόχος είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας και της κατάρτισης του προσωπικού μέσα από προγράμματα που θα «τρέξει» η περιφέρεια μέσα στο 2018.

Όλη η επικαιρότητα