Ηλεία

Λύση στο θέμα του πόσιμου νερού στην Κοινότητα Μυρσίνης

Από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στο μείζον θέμα του καθαρού και πόσιμου νερού στην Κοινότητα Μυρσίνης κατάφερε να δώσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά από την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να εγκρίνει το αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 73.000 ευρώ ώστε να τοποθετηθούν φίλτρα νερού στον υδατόπυργο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και ΑσύλουΠαναγιώτης Μηταράκης υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία θα χρηματοδοτηθεί  από το Ταμείο Αλληλεγγύης η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ, ΜΑΓΓΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΜΩΝΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ 52m3/h». Με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά της Μυρσίνης θαέχουν πλέον στις βρύσες τους καθαρό πόσιμο νερό.

«Βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να έχει κάθε κοινότητα και κάθε χωριό πόσιμο νερό. Η δέσμευσή μας αυτή τη φορά γίνεται πράξη  γίνεται πράξη στη Μυρσίνη, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Μηταράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης που έχει συσταθεί για τους Δήμους στους οποίοςλειτουργούν Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Σημαντική συμβολή στην έγκριση του έργου είχε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρσίνης Ανδρέας Αποστολόπουλος, καθώς ο ίδιος είχε αιτηθεί προς τον Δήμο την επίλυση του προβλήματος, που τόσα χρόνια ταλάνιζε τους κατοίκους της Μυρσίνης.

Όλη η επικαιρότητα