Ηλεία

Mέτωπο Εκκλησίας-Πολιτείας για Μουσειολογία & Γεωπονία: Στον Πρωθυπουργό για τις Σχολές

Ακούστε το άρθρο

Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη- Θα αποσταλεί επιστολή υπογεγραμμένη από Ηλείους αιρετούς Τ.Α. , βουλευτές και φορείς στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων για τις Σχολές. 

Tην παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ζητήσουν οι φορείς της Ηλείας προκειμένου να δώσει τη λύση για παραμονή και διατήρηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο νομό, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο στον Πύργο.

Παράλληλα θα επιδιωχθεί το θέμα να εισαχθεί για συζήτηση  στην βουλή όπου οι βουλευτές θα κληθούν να πάρουν θέση και όχι με μία απλή υπουργική απόφαση να καθορισθεί το μέλλον των σχολών στο νομό.

Στην σύσκεψη που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού υπό τον συντονισμό του χωρικού  Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλου, συμμετείχαν και οι πέντε βουλευτές, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος της  ΝΔ, Σάκης Καλαματιανός του ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Κατρίνης του ΚΙΝΑΛ, οι Δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος.

Κατά τη  διάρκεια της συζήτησης επαναβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή  πάνω στο θέμα των σχολών Εκκλησίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτών και φορέων που έχει ως αδιαπραγμάτευτο την παραμονή των υπαρχόντων τμημάτων και την ενίσχυση τους προκειμένου να γίνουν ελκυστικά στους φοιτητές…

Το Πανεπιστήμιο Πατρών χωρίς ντροπή παίρνει τις δύο σχολές από την Ηλεία ενώ την ίδια ώρα τις αφήνει στο Αίγιο με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν τις σχολές….

Γεγονός που καταδεικνύει την χοντρή κοροϊδία του Πανεπιστημίου Πατρών σε βάρος της Ηλείας και μάλιστα πανηγυρίζει για την συμπεριφορά της  αυτή η σύγκλητος και τα διοικητικά όργανα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αχαϊκής πρωτεύουσας

Στα πλαίσια των άμεσων πρωτοβουλιών που θα πάρει το ενιαίο μέτωπο που έχει ήδη δημιουργηθεί για την διεκδίκηση της παραμονής της  παρουσίας της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη είναι η αποστολή επιστολής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού με την οποία θα ζητούν συνάντηση προκειμένου να του εκθέσουν την άποψη της τοπικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σε αυτή εκτός από την διατύπωση του αιτήματος θα περιλαμβάνονται και τα επιχειρήματα πάνω στα οποία βασίζεται η απαίτηση των Ηλείων για παραμονή των σχολών στο νομό. Αν έχει τελικά αίσια έκβαση η προσπάθεια για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μία αντιπροσωπεία από τους ενιαίο μέτωπο θα επιχειρήσει να αναπτύξει και δια ζώσης τα επιχειρήματα για παραμονή των σχολών στην Ηλεία.

Ταυτόχρονα η επιστολή αυτή θα κοινοποιηθεί και στους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου καλώντας τους να ενισχύσουν τον αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου ο νομός να συνεχίσει να διαθέτει σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενωμένοι…

Ένα από τα στοιχεία που για ακόμα μία φορά έγινε αισθητό είναι το γεγονός πως οι εκπρόσωποι της Ηλείας σε τοπικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, η εκκλησία  και οι  φορείς είναι ενωμένοι, πιθανότητα για πρώτη φορά, διεκδικώντας την λύση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος.

Όλοι αποδέχθηκαν πως είναι αρχή ενός αγώνα διεκδίκησης καθώς και ότι πρέπει να εμείνουν στο ενιαίο αυτό πλαίσιο έκφρασης τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσοι και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Ηλείας, πάνω σε αυτό το ζήτημα ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα  από τις παρεμβατικές πρωτοβουλίες που θα παρθούν με στόχο την παραμονή των σχολών.

Κύριος στόχος των πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν έχει ως στόχο να ανατρέψει την απόφαση της συγκλήτου για μεταφορά των σχολών της Ηλείας και την  παρουσία του νομού στον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Όλη η επικαιρότητα