Κόσμος

Mαχητής! Νεογέννητο μωράκι έπαθε 5 φορές καρδιακή ανακοπή αλλά επέζησε (Εικόνες)

Ακούστε το άρθρο

Oι περισσότεροι από εμάς μπορεί να διαμαρτυρόμαστε που θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι, με περιορισμούς και ελάχιστον κόσμο για παρέα κάποιοι όμως νιώθουν πραγματικά τυχεροί που μπορούν και επιστρέφουν σε αυτό. Ο Ethan Taylor και η Emily Cunliffe και οι δυο είκοσι ετών, είναι ένα ζευγάρι από τη Βρετανία που σχεδιάζουν τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής τους. Το μωράκι τους κατάφερε να επιζήσει και να βγει από το νοσοκομείο.

Ο μικρός Τόμι είναι ένας μαχητής της ζωής. Το μωράκι έπαθε πέντε καρδιακές ανακοπές και τρεις τουλάχιστον φορές οι γιατροί ενημέρωσαν τους νεαρούς γονείς του ότι πεθαίνει και θα πρέπει να το αποχαιρετήσουν. “Έχουμε περάσει τόσα πολλά αυτή τη χρονιά” αναφέρει η μητέρα του… “Τώρα που βγαίνουμε από το νοσοκομείο δε με νοιάζει τίποτε, ζούμε την απόλυτη ευτυχία“.

Ο Τόμι είναι ένα από τα καλά που έφερε το 2020 στο ζευγάρι. Γεννήθηκε όμως πρόωρα την 1η Ιανουαρίου στο Royal Bolton Hospital και οι γιατροί διαπίστωσαν πως κάποια ζωτικά του όργανα όπως το στομάχι δε λειτουργούσαν σωστά, είχε πρόβλημα όχι μόνο στη σίτιση αλλά και στην αναπνοή του. Η ζωή του μικρού βρισκόταν σε κίνδυνο. Ήταν εννέα μόλις ημερών όταν έκανε το πρώτο του χειρουργείο και διασωληνώθηκε. Τα προβλήματα στην καρδιά δεν άργησαν να φανούν. “Κάθε φορά που μας έλεγαν ότι θα πεθάνει ήταν σαν να σκοτώνουν και εμάς αλλά εκείνος τα κατάφερνε” δηλώνουν οι γονείς.

Κατά τη διάρκεια του έτους όμως ο μικρός Τόμι σημείωσε σημαντική πρόοδο στην υγεία του. Σήμερα το μόνο που χρειάζεται είναι μια παρακολούθηση το βράδυ, η ζωή του βρίσκεται εκτός κινδύνου. Οι γιατροί επέτρεψαν την έξοδο για τις γιορτές και τα πρώτα γενέθλια ήδη ετοιμάζονται! Ο μικρούλης θα επιστρέψει στο νοσοκομείο το νέο έτος αλλά ευτυχώς όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει εκεί μέχρι το Φεβρουάριο.

Όλη η επικαιρότητα