Ηλεία Υγεία

Mπήκαμε στο εμβολιαστικό κέντρο Πύργου: «Εδώ» δίνεται η μάχη για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας

Ακούστε το άρθρο

Τι δηλώνουν οι Ιωάννης Παρασκευόπουλος υπεύθυνος του Κέντρου, Παντελής Δήμου ιατρός γυναικολόγος, διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι υπεύθυνος εμβολιασμού. 

Εξαιρετικά πάει το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας του Πύργου, αφού πλέον με τις δύο εμβολιαστικές γραμμές που υπάρχουν, γίνονται περίπου 150 με 160 εμβολιασμοί κάθε μέρα.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Πύργου να τονίσουμε ότι γίνεται το εμβόλιο της Pfizer και αυτό σίγουρα έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες στο να ζητάνε να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, μετά και τα όσα έχουν συμβεί ή έχουν ακουστεί για αλλά σκευάσματα.

Η εφ. «Πατρίς» βρέθηκε στο κέντρο υγείας Πύργου και μίλησε με τον κο Ιωάννη Παρασκευόπουλο υπεύθυνο του Κέντρου και τον κο Παντελή Δήμου ιατρό γυναικολόγο, διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι υπεύθυνος εμβολιασμού, όπως και με δυο πολίτες που έκαναν το εμβόλιο και καλούν όλους να το κάνουν και για την προφύλαξη της δικής τους υγείας, αλλά και των οικογενειών και συνανθρώπων τους.

Ιωάννης Παρασκευόπουλος : «160 άτομα την ημέρα κάνουν το εμβόλιο»

Ο Ιωάννης Παρασκευόπουλος υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Πύργου, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί πάνε πάρα πολύ καλά και κάνουν το εμβόλιο της Pfizer 160 περίπου άτομα την ημέρα.
«Οι εμβολιασμοί πάνε πάρα πολύ καλά στο εμβολιαστικό κέντρο του Πύργου, αφού κάνουν το εμβόλιο 160 άτομα την ημέρα. Έχουμε δύο εμβολιαστικές γραμμές, οι οποίες λειτουργούν πάρα πολύ καλά.
Τώρα αν υπάρχουν δόσεις που μένουν, καλούμε είτε τους ένστολους, είτε τους εκπαιδευτικούς, και κανονίζουμε να έρχονται γύρω στις 5:00 με 5:30 το απόγευμα, για να κάνουν αυτοί το εμβόλιο. Υπάρχει όμως και μία άλλη λίστα, που είναι από το υπουργείο, όπου γύρω στις 1:30 με 2:00 το μεσημέρι, ξέροντας εμείς πόσες δόσεις έχουν μείνει αδιάθετες, ενημερώνουμε το υπουργείο και αυτό μας στέλνει ένα mail με ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν να εμβολιαστούν στο κέντρο μας, προφανώς άτομα από τις ευπαθείς ομάδες. Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, καθημερινά εμείς ενημερώνουμε τον υπεύθυνο ότι μπορούμε να εμβολιάσουμε δύο ή τρία άτομα και έτσι έρχονται και εμβολιάζονται σε μας. Πιστεύω ότι έρχονται αρκετοί εκπαιδευτικοί στο Κέντρο Υγείας Πύργου για να εμβολιαστούν, οι οποίοι πάνε με χρονολογία. Ξεκινήσαμε από 62, και μετά ανεβαίνουμε 63, 64 ετών. Το θετικό είναι ότι μέχρι τώρα δεν μας έχει τύχει κάτι άσχημο, δεν υπάρχει δηλαδή κάποια αλλεργική αντίδραση μετά το εμβόλιο ή κάποιος να έχει παρουσιάσει πρόβλημα υγείας. Και να τονίσουμε ότι εμείς κάνουμε μόνο το εμβόλιο της Pfizer».

Παντελής Δήμου : «Θα πρέπει να το κάνουν όλοι το εμβόλιο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό τείχος ανοσίας»

Από την πλευρά του ο κος Παντελής Δήμου ιατρός γυναικολόγος, διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι υπεύθυνος εμβολιασμού, ανέφερε και αυτός ότι υπάρχει μια πολύ καλή ροη στο εμβολιαστικό κέντρο του Πύργου.
«Κάνουμε κάθε μέρα 150-160 εμβόλια, έχουμε πολύ καλή ροή, δεν υπάρχει καμία παρενέργεια. Στο κέντρο μας κάνουμε το εμβόλιο της Pfizer και οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από αυτήν την εμπειρία. Δεν πονάνε, το προσωπικό έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, επομένως όλα πάνε πάρα πολύ καλά. Ο ιός αυτός είναι φονικός όπως ξέρουμε, με απρόβλεπτες συνέπειες για το κάθε άτομο, αφού μπορεί να είναι από μία απλή γρίπη, έως και θάνατος. Θα πρέπει να το κάνουν όλοι το εμβόλιο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό τείχος ανοσίας για να μειωθούν τα κρούσματα. Με το εμβόλιο προστατεύεται ο κόσμος και πιστεύω ότι θα περάσει πολύ πιο γρήγορα η ίωση αυτή που βασανίζει την ανθρωπότητα και έχει τόσους θανάτους και παράλληλα έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας».

Γρηγόρης Κούτσης : «Μπορώ να πω ότι δεν κατάλαβα τίποτα»

Ο κος Γρηγόρης Κούτσης τόνισε για την εμπειρία που είχε από τον εμβολιασμό του.

«Όλα κύλησαν ομαλά και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον εμβολιασμό. Μπορώ να πω ότι δεν κατάλαβα τίποτα. Είναι μία διαδικασία πολύ εύκολη, την οποία θα πρέπει να την κάνουμε όλοι, για να προστατευτούμε από τον ιό και να τελειώσουμε κάποια στιγμή από αυτόν τον εφιάλτη».

Αικατερίνη Μπουγά : « Να το κάνουμε όλοι για την υγεία μας»

Ακόμη η κα Αικατερίνη Μπουγά που έκανε και αυτή το εμβόλιο τόνισε.

«Η εμπειρία αυτή ήταν απλή για μένα, δεν ένιωσα απολύτως τίποτα. Ήταν μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται για το καλό όλων μας. Πρέπει όλοι να κάνουν το εμβόλιο και για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και των συνανθρώπων τους. Δεν είναι τίποτα. Δεν πονάει και είναι για την υγεία μας».

Όλη η επικαιρότητα