Ηλεία Πολιτική

Μ. Μπαλαούρας: «Ποια πολιτική προσφυγικού θα εφαρμόσεις Ναμπίλ στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης;»

Του Μάκη Μπαλαούρα

Στις αρχές 2016, που υπήρξε εκτόξευση του προσφυγικού, ο τότε Αν Υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.  Όπως έγραψα (Απρίλης 2016), του υπέδειξα το LM Village Μυρσίνης Λεχαινών, ένα θαυμάσιο θέρετρο, με αθλητικές εγκαταστάσεις που ήταν κλειστό (και λεηλατημένο) 7 χρόνια, λόγω διαμάχης των Δήμων Λεχαινών- Ν. Λιοσίων.

Όταν μαθεύτηκε ότι θα γινόταν, (ελάχιστοι) κάτοικοι του Δήμου αντέδρασαν, επιτιθέμενοι στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ, Συριακής καταγωγής, δεκαετίες κάτοικος Λεχαινών και εγνωσμένης αξίας γιατρός, ότι τάχα «προσκαλεί ομοεθνείς του»!

Τελικά, ο Ναμπίλ, μαζί μας ξεπέρασε τους προβληματισμούς του,  στέλνοντας επιστολή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς το Υπουργείο, που διασφάλιζε κατά 50% ιδιοκτησία του θερέτρου. Αμέσως μετά, η 117 Αεροπορία Ανδραβίδας, με εντολή Βίτσα, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρει σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Σε αυτή τη προσπάθεια ο Ναμπίλ Μοράντ, έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Ρύθμιζε ανοιχτά θέματα, υποδείκνυε λύσεις και προς ντόπιους και προς Σύριους, καθησυχάζοντας τους, μιλώντας στη γλώσσα τους.

Έτσι, με πρωτοβουλίες και υποδείξεις μας (πχ να είναι της ίδιας εθνότητας- θρησκείας), και το «ευήκοον ους» Βίτσα, αλλά και την εθελοντική προσφορά ντόπιων, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Αγγελόπουλο (που, δυστυχώς, δε καταφέραμε να τον ανταμείψουμε), το LM έγινε το εξαιρετικό παράδειγμα εγκατάστασης προσφύγων και έμπρακτης αλληλεγγύης, που έχει αποδείξει ο ελληνικός λαός στην Ευρώπη, με προβολή από όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως!

Το όνειρο όμως σβήνει Ναμπίλ

  • Όμως Ναμπίλ, το λαμπρό παράδειγμα ανοιχτού κέντρου προσφύγων που πετύχαμε, με ποιους θα το προφυλάξεις ή σε ποιους θα απευθυνθείς για να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα;
  • Με αυτούς, από τη κυβέρνηση, που καθοδηγούσαν ΜΜΕ να μιλούν για «μολυσμένους» που θα μας φέρουν τον κορωνοϊό;
  • Με τους Βορίδηδες που ζητούν να ξαποστείλουν τους πρόσφυγες στα ξερονήσια;
  • Με τους Γεωργιάδηδες που ζητούν «φυλακές για τους πρόσφυγες- να μην βγαίνει ούτε κουνούπι, ποτέ»;
  • Με τον διοικητή της δομής Πύργου, Χρήστο Τσιάχρη, θα κάθεστε μαζί ή θα συνεργάζεστε, έναν πατενταρισμένο θιασώτη της ναζιστικής μισαλλοδοξίας, διακατεχόμενο από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις;

Γιατί ο Τσιάχρης, δεν έχει εκδώσει απλώς βιβλίο σε έναν εκδοτικό οίκο, όπως παραπλανητικά λέει το Υπ. Μετανάστευσης, αλλά, όπως αποκάλυψε η «Εφ. Συντακτών» οι εκδόσεις «Θούλη», εκδίδουν βιβλία του ναζιστή Περίανδρου (καταδικασμένου για απόπειρα δολοφονίας Κουσουρή), καθώς και Χίτλερ-Γκέμπελς και άλλων ναζιστών!!!

Αλλά και ο ίδιος ο Τσιάχρης έχει κυκλοφορήσει «πόνημα» με τίτλο «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη»!!!

Τη θέληση και ικανότητες έχεις Ναμπίλ.

Τι μπορείς να κάνεις όμως με όλους αυτούς;

Όλη η επικαιρότητα