Lifestyle

M. Ντομίνγκεθ: «Λατρεύω σαγανάκι, φέτα και… Ρομπέρτο» (PHOTOS)

f3-3stilodomingez.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είναι εξίσου σταρ με τον σύζυγό της, ο οποίος στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχτηκε φύλακας-άγγελος της ερυθρόλευκης εστίας. Πανέμορφη η ίδια, κυκλοφορεί στις κερκίδες κερδίζοντας τον θαυμασμό των φιλάθλων και ενίοτε εξασφαλίζοντας θέση στα εξώφυλλα των αθλητικών εφημερίδων. Θα συναντηθούμε την επόμενη μέρα της επικράτησης του Ολυμπιακού επί της Αντερλεχτ στα νότια προάστια, όπου μένει με την οικογένειά της. Εχει πιασμένα τα μαλλιά της και είναι ευδιάθετη αφού η ομάδα του συζύγου της πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους 16 του Champions League. Το ίδιο βέβαια και εκείνος. «Η Μάρτα είναι για μένα το κέντρο του κόσμου», έχει πει ο Ρομπέρτο Χιμένεθ.

– Εχεις αγωνία κάθε φορά που βρίσκεσαι στο γήπεδο; Μεγάλη! Παρόλο που έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του άνδρα μου και της ομάδας του, πολλές φορές συμβαίνουν απρόσμενες ανατροπές. Η μπάλα είναι μια άπιστη σύζυγος όσο κι αν ο Ρομπέρτο προσπαθεί να την τιθασεύει… Οφείλουμε να παραδεχτούμε, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση, καθώς είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

– Με τον Ρομπέρτο πώς γνωριστήκατε; Μέσω μιας φίλης που εργαζόταν και εκείνη ως μοντέλο σε κάποιο club της Μαδρίτης. Με το που τον είδα κατάλαβα ότι είναι ο άνδρας της ζωής μου. Ρώτησα, λοιπόν, να μάθω τα πάντα γι’ αυτόν. Ο έρωτας από την πλευρά μου ήταν κεραυνοβόλος. Λίγο καιρό αργότερα γίναμε ζευγάρι.

– Πότε αισθάνθηκες ότι οι καλές επιδόσεις του οφείλονται αποκλειστικά σε σένα; Στον δεύτερο ευρωπαϊκό αγώνα που έδωσε με την ερυθρόλευκη φανέλα στο «Καραϊσκάκη». Είχε κάνει απίστευτες αποκρούσεις και η κερκίδα παραληρούσε. Τα έδινε όλα αποδεικνύοντας την υψηλή του κλάση και το πείσμα του για νίκη. Αργότερα μου εκμυστηρεύτηκε ότι έπαιξε ρόλο το ότι βρισκόμουν στην κερκίδα.

– Δεν έχω καταλήξει πάντως στο γιατί τα μοντέλα παντρεύονται ποδοσφαιριστές…
Μοντέλα και ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε παράλληλους επαγγελματικούς δρόμους. Κάνουν και οι δύο μια δουλειά που διαρκεί 10-12 χρόνια, είναι προβεβλημένοι και απαιτούνται αγάπη, επαγγελματισμός και αυστηρή πειθαρχία για να κάνεις καριέρα και στους δύο τομείς. Ουσιαστικά ζουν με τις ίδιες δεσμεύσεις: δεν πίνουν, δεν ξενυχτούν και δεν έχουν ελεύθερο πρόγραμμα. Από κει και πέρα το πού θα συναντήσεις ποιον και σε ποια φάση της ζωής σου είναι θέμα τύχης.

– Τα παιδιά που αποκτήσατε ήταν συνειδητή απόφαση; Ναι. Κάναμε δύο παιδιά, την Μπελίσε που είναι τεσσάρων ετών, και τον Εντσο που είναι ενός. Από τη στιγμή που με τον Ρομπέρτο πήραμε την απόφαση να πορευτούμε στη ζωή μαζί τα παιδιά συμπλήρωσαν την ευτυχία μας. Την Μπελίσε την παίρνω μαζί μου στο γήπεδο και χαίρεται να βλέπει τον πατέρα της να παίζει.

– Μπορείς να μου περιγράψεις μια στιγμή καθημερινής ευτυχίας; Ξαπλωμένοι και οι τέσσερις πάνω στο κρεβάτι τραγουδάμε, παίζουμε και λέμε παραμύθια… Κι ας είναι ο μπαμπάς κουρασμένος γιατί έχει μόλις γυρίσει από σκληρή προπόνηση.

– Θα θέλατε να αποκτήσετε ένα ακόμη παιδί; Με τίποτα! Το κεφάλαιο μητρότητα έχει κλείσει για μένα. Δύο παιδιά είναι αρκετά για να τα φροντίσω όπως πρέπει.

– Η ζωή στην Ελλάδα σας αρέσει; Mας αρέσει, γι’ αυτό και ελπίζουμε να μείνουμε πολύ. Ζούμε σε ένα υπέροχο σπίτι στα νότια προάστια που βλέπει στη θάλασσα και χαλαρώνουμε κάνοντας βόλτες και ανταλλάσσοντας επισκέψεις σε συναδέλφους του Ρομπέρτο. Ο κόσμος στην Ελλάδα μας καλοδέχτηκε κι αυτό είναι συγκινητικό. Βλέπουν τον σύζυγό μου στον δρόμο και σπεύδουν να του πιάσουν κουβέντα και να τον συγχαρούν. Μου αρέσει που οι Ελληνες είναι τόσο εκδηλωτικοί.

– Εχεις μπει λίγο στην ελληνική νοοτροπία; Σίγουρα, αφού ως μεσογειακή δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την ισπανική. Μου αρέσει που ο κόσμος όταν βλέπει ήλιο περνάει την ώρα του στα καφέ, που κυκλοφορεί ακόμη και αργά το βράδυ στους δρόμους και ωρύεται στα γήπεδα… Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι με την καλή έννοια τρελοί. Με ενθουσιάζει εξάλλου που υπάρχουν ωραία μαγαζιά για shopping και ότι μπορείς να κινείσαι παντού νιώθοντας ασφάλεια.
– Τα συνθήματα της κερκίδας, όμως, δεν είναι πάντα κολακευτικά… Ετσι μου λένε, και από αυτή την άποψη ίσως και να είμαι τυχερή που δεν γνωρίζω τη γλώσσα. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να βρω έναν δάσκαλο και να μάθω ελληνικά. Προς το παρόν η μόνη ελληνική λέξη που ξέρω είναι μα@@@@@.

– Ελληνικά φαγητά μαγειρεύεις; Οχι, μου αρέσει να τα τρώω όμως. Λατρεύω το σαγανάκι και τη φέτα και αντίθετα μισώ τον μουσακά, αφού προτιμώ πιάτα στα οποία οι γεύσεις είναι light και δεν ανακατεύονται. Κιμάς, μελιτζάνα και μπεσαμέλ στο ίδιο πιάτο μου φαίνεται υπερβολικό.

– Είναι αλήθεια ότι επιστρέφεις στο μόντελινγκ αναλαμβάνοντας την καμπάνια γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων; Ξεκίνησα πολύ μικρή στον χώρο της μόδας, στα Κανάρια Νησιά όπου και γεννήθηκα. Το 2006, σε ηλικία 19 ετών, κέρδισα τον τίτλο της Μις Tενερίφη και παρόλο που ετοιμαζόμουν να πάω στα ισπανικά καλλιστεία, τελικά με κέρδισε το τραγούδι και μια καριέρα στην ισπανική showbiz, αφού συμμετείχα σε ένα από τα πλέον δημοφιλή ποπ ισπανικά συγκροτήματα, το Οle Ole. Μετά ήρθαν ο γάμος και τα παιδιά και τα πάντα παραμερίστηκαν με σκοπό να ανταποκριθώ στον ρόλο της συζύγου, αλλά και της μητέρας.  Σκέφτομαι να επιστρέψω στις πασαρέλες τώρα που τα παιδιά μου μεγάλωσαν λίγο. Εχω δύο κοπέλες για βοήθεια στο σπίτι και επομένως αρκετό ελεύθερο χρόνο. Υπέγραψα, λοιπόν, συμβόλαιο συνεργασίας με τον Γιώργο Κουτούλια, ο οποίος μου έχει κλείσει ήδη το διαφημιστικό που ανέφερες, όπως επίσης έκανε και όλο το deal προκειμένου να είμαι το βασικό πρόσωπο στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας με νυφικά. Ναι, θα επιστρέψω στις πασαρέλες. Είμαι 26 ετών, με καλό σώμα, διάσημο σύζυγο, στα χέρια ενός έμπειρου μάνατζερ.


– Φαντάζομαι ότι ο σύζυγός σου είναι σύμφωνος με την επιστροφή σου. 
Σαφώς! Ο καθένας υποστηρίζει τον άλλον στη δουλειά του. Υπάρχει σύμπνοια, κατανόηση και αλληλοσεβασμός. Με τον Ρομπέρτο, όσα χρόνια κοινού βίου κι αν περάσουν, πάντα θα αισθανόμαστε το ίδιο πάθος. Ζούμε καλά και είμαστε ερωτευμένοι. Τόσο σαν να γνωριστήκαμε χθες!

– Πώς τον στηρίζεις ψυχολογικά πριν από έναν δύσκολο αγώνα;  Πριν από τους δύσκολους αγώνες, όπου κι αν είναι αυτοί, μιλάμε στο τηλέφωνο για περίπου 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει, αλλά και παίρνει κουράγιο. Ακούω και από άλλους ποδοσφαιριστές ότι η κουβέντα με τη γυναίκα τους πριν από το παιχνίδι λειτουργεί καταλυτικά. Είναι κάτι σαν ψυχολογικό ντόπινγκ.

– Το ότι έχεις γίνει το θέμα συζήτησης στις κερκίδες σε ενοχλεί; Στην αρχή μου φαινόταν περίεργο να έχω καρφωμένα τόσα μάτια πάνω μου. Γυρνούσα το κεφάλι μου και έβλεπα κόσμο να με παρατηρεί και φωτογράφους να ζουμάρουν. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αλλά το συνήθισα. Αλλωστε το να σε κοιτούν με θαυμασμό είναι κολακευτικό για μια γυναίκα. 

– Για ποια δήλωσή σου δεν μετανιώνεις; Οταν πρωτογνώρισα τον Ρομπέρτο είπα «το ποδόσφαιρο δεν με εμπνέει πολύ, αλλά το αγόρι μου ναι». Γι’ αυτό και δεν έχω ιδέα από επιθετικούς, μέσους και κεντρικούς αμυντικούς. Χάραξα το αρχικό του ονόματός του (R) στο μπράτσο μου γιατί ο Ρομπέρτο σημάδεψε τη ζωή μου και ήθελα να τον κουβαλάω για πάντα μαζί μου. 

«Ναι, επιστρέφω στις πασαρέλες. Είμαι 26 ετών,  με καλό σώμα, διάσημο σύζυγο, στα χέρια ενός έμπειρου μάνατζερ…», λέει η Μάρτα

Όλη η επικαιρότητα