Ποδόσφαιρο

Μ. Παπουτσής και Στ. Καραλάγας κόντρα στην Εθνική Ελλάδος

Ακούστε το άρθρο

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

Μία πολύ όμορφη, συγκινητική και εξίσου ιστορική υπενθύμιση, είχε πριν λίγες ώρες, η σελίδα FB «Χαϊδάρι Αθητισμός», που διαχειρίζεται εξαίσια ο κ. Χρήστος Τσούνης, αναδεικνύοντας τοπικά αθλητικά θέματα.

Ο κ. Χρήστος Τσούνης, «έφερε στο φως» μία φωτογραφία του ΑΟ Χαϊδαρίου από φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας , όπου η ομάδα  του Χαιδαρίου , είχε ηττηθεί με 3-2. Με αφορμή αυτό το καλό δημοσίευμα, ήρθαν περαιτέρω στοιχεία στο «φως της δημοσιότητας» από το FB του τότε παίκτη του ΑΟΧ, Αντώνη Τσιμπάκη και σας τα παραθέτουμε, καθώς στο ματς αυτό, πήραν, μέρος δυο Ηλείοι ποδοσφαιριστές που έκαναν μεγάλη καριέρα εκτός  Ηλείας!

Πρόκειται για τον Καβασιλαίο μέσο Μιχάλη Παπουτσή, που με το 10 στην πλάτη αγωνιζόταν τότε στον Α.Ο. Χαιδαρίου, και τον Ανδραβιδαίο επιθετικό Στάθη Καραλάγα, που  έπαιζε με το 7 στην πλάτη! Ο αγώνας έγινε στις 24 Μαρτίου 1999 στο ΟΑΚΑ και η ομάδα του ΑΟ Χαϊδαρίου με προπονητή τον κ. Γιάννη Παπακώστα , που λάμβανε μέρος τότε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε αγώνα προετοιμασίας την Εθνική Ελλάδας του Άνχελ Ιορντανέσκου, ενόψει της επίσημης εντός έδρας συνάντησης του ελληνικού συγκροτήματος με τη Νορβηγία στις 27 Μαρτίου 1999 (Η Εθνική ηττήθηκε με 0-2 και ο Ιορντανέσκου παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία).

Στο 28΄ ο Ντέμης Νικολαϊδης σημείωσε το 1-0 και στο 48΄ έπειτα από σέντρα του Λυμπέρη,  ο Τσαγγάρης με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1). Στο 63΄ ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέτρεψε τον Λυμπέρη, κατελογίσθη πέναλτι και ο Τσιμπάκης εκτέλεσε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 1-2. Στο 65΄ ο Αναστασίου έκανε το 2-2 και στο 68΄ ο Κώστας Κωνσταντινίδης «έγραψε» το τελικό 3-2.Διαιτητής ο Αρώνης (Σύνδεσμος Αθηνών)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ατματσίδης (Μιχόπουλος), Ζαγοράκης (Γιαννακόπουλος), Κασάπης (Παντελής Κωνσταντινίδης), Ανατολάκης (Καλιντζάκης), Νταμπίζας (Κώστας Κωνσταντινίδης), Ουζουνίδης (Πουρσανίδης), Ζήκος (Μαυρογενίδης), Μάρκος (Γκούμας), Λυμπερόπουλος (Φραντζέσκος), Μαχλάς (Γεωργάτος), Νικολαϊδης (Αναστασίου).

 ΧΑΪΔΑΡΙ: Γερόλυμος, Λυμπέρης, Παυλίδης, Καπάνταης (76΄ Καραχρήστος), Γρηγορίου, Μητσάκης, Καραλάγας (70΄ Κακούσιος), Μπενέκος (75΄ Καραγιάννης), Τσαγγάρης, Παπουτσής, Τσιμπάκης (70΄ Σπυρόπουλος).

Όλη η επικαιρότητα